radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 759 klicev, od tega 241 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 67 nanašalo na kriminaliteto, 54 na javni red in mir, ter 86 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 4 vlome, goljufijo in 11 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 28 prometnih nesreč z materialno škodo, 3 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 13 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 6 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 3 nezakonite prehode državne meje.

Vlomi:
Na območju Dola pri Ljubljani je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Materialna škoda znaša okoli 8000 evrov.

V Domžalah je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bil odtujen skiro. Materialna škoda znaša okoli 600 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v klet, od koder je bil odtujen sef. Materialna škoda znaša okoli 2000 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bil odtujen moped znamke Yamaha, reg. Št. LJ L1-609. Materialna škoda znaša okoli 3200 evrov.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez mejo ali ozemlje države
Včeraj, okoli 16.30 so policisti na območju Logatca ustavili osebno vozilo nemških registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je državljan Romunije v vozilu prevažal 5 tujcev (državljanov Turčije), ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo in bili nastanjeni v azilnem domu. Vozniku je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo. Voznik bo v naslednjih dneh zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehoda meje ali ozemlja države priveden k preiskovalnemu sodniku.

Prometna varnost
Včeraj, nekaj po 21. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na Litijski cesti v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica v križišču pri zavijanju levo izsilila prednost motoristu, ki je vozil naravnost. V nesreči se je motorist huje poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Policisti vse okoliščine nesreče še preverjajo in bodo o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 20.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Cesti talcev v Logatcu v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik v križišču pri zavijanju levo izsilil prednost drugemu vozniku, ki je vozil naravnost. V nesreči se je povzročitelj lažje poškodoval. Zoper njega pa je bil uveden prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran