radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

policija splosniTatvina goriva na bencinskem servisu v Vipavi
Danes, 26. maja zgodaj popoldne, smo bili obveščeni o tatvini goriva na bencinskem servisu v Vipavi. Po sedaj zbranih podatkih sta ob 11.55 na točilnem mestu omenjenega bencinskega servisa istočasno z osebnimi avtomobili (znamke Seat – enoprostorec in vozilo znamke Peugeot) ustavila dva neznana moška, ki sta natočila v rezervoar gorivo v višini 50 evrov. Neznanca sta se nato ne da bi na blagajni poravnala račun za natočeno gorivo usedla v vozilo in se s kraja odpeljala v smeri Ljubljane. Primer kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Na območju Nanosa vlomili neznanci vlomili v stanovanjski objekt
Včeraj, 25. maja dopoldne, smo bili obveščeni o vlomu v nenaseljeno stanovanjsko hišo na območju naselja Nanos (občina Vipava). Po sedaj zbranih podatkih so trije neznani storilci v četrtek, 23. maja v nočnem času, vlomili v dva prostora omenjenega objekta, iz katerih pa ni bilo odvzeto ničesar. Po nestrokovni oceni je nastalo za približno tisoč evrov posredne materialne škode zaradi omenjenega kaznivega dejanja (poškodba vrat). Policisti PP Ajdovščina bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Nedavni obravnavani primer nezakonitih migracij na Ajdovskem
Policisti so pred nekaj dnevi oz. v četrtek, 23. maja v večernih urah, v Ajdovščini ustavili in kontrolirali tuje osebno vozilo, čeških registrskih številk, ki ga je vozil 19-letni voznik, državljan Ukrajine. Slednji je v omenjenem vozilu prevažal 10 tujcev (9 državljanov Sirije in 1 državljan Turčije), med njimi so bile tudi mlajše osebe (otroci). Policisti PPIU Nova Gorica so v nadaljevanju postopka ugotovili, da so vsi navedeni tuji državljani pred kratkim nezakonito vstopili v Slovenijo in so v postopkih za pridobitev mednarodne zaščite (azil). Po končanem postopku so bili odpeljani v azilni dom.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica so 19-letnemu državljanu Ukrajine skladno z določili Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost zaradi utemeljenih razlogov za sum kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države (po šestem odstavku 308. člena KZ-1) in ga pridržali v policijskih prostorih. Po zaključku odrejenega pridržanja je bil mlajši osumljenec včeraj, 25. maja zgodaj popoldne, s kazensko ovadbo priveden in izročen v nadaljnji postopek preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je zoper osumljenca po zaslišanju odredil sodni pripor.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog na Goriškem
Policisti PPIU Nova Gorica so včeraj, 25. maja v dopoldanskem času, v Solkanu 24-letnemu moškemu v postopku zasegli posušene zeleno rjave delce rastline zaradi suma, da gre za posest prepovedane droge. Zasežene rastlinske delce so poslali na nadaljnjo analizo in če bo rezultata preliminarnega testa pozitiven, bodo zoper mlajšega moškega uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Na pristajališču za jadralne padalce Lijak se je lažje poškodovala jadralna padalka iz Madžarske
Danes, 26. maja ob 12.40, smo bili obveščeni, da se je na pristajališču za jadralne padalce Lijak na območju naselja Šmihel (Mestna občina Nova Gorica) pri trdem pristanku lažje poškodovala jadralna padalka iz Madžarske, ki je izvajala let s padalom v lastni režiji.

Tatvina jakne v igralnem salonu na Goriškem
Včeraj, 25. maja v nočnem času, smo bili obveščeni o tatvini moške jakne v enem od igralnih salonov na Goriškem na škodo državljana Italije. Po prvih ugotovitvah je osumljenec odvzel omenjeno jakno, v kateri oškodovanec imel poleg mobilnega telefona znamke Huawei tudi druge predmete (ključe). S tem nezakonitim ravnanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za 600 evrov. Policija je osumljenca navedenega kaznivega dejanja že identificirala. Ko bo izsleden, ga bodo policisti kazensko ovadili na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma kaznivega dejanja tatvina (po prvem odstavku 204. člena KZ-1).

V manjši prometni nesreči v Šempasu udeleženo osebno vozilo in tuji motorist
Danes, 26. maja okoli poldneva, so policiste obvestili o manjši prometni nesreči v Šempasu in v kateri je bilo udeležen 56-letni voznik osebnega avtomobila in 57-letni voznik motornega kolesa iz Italije. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti PP Nova Gorica odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Na Ajdovskem padel in se poškodoval voznik e-skiroja
Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 25. maja ob 12.14, obravnavali prometno nesrečo med Ajdovščino in Lokavcem, kjer je s skirojem padel in se poškodoval voznik lahkega motornega vozila oz. električnega skiroja. Ugotovljeno je bilo, da je voznik e-skiroja vozil po kolesarski stezi iz Lokavca proti Ajdovščini. Med vožnjo je zaradi neprilagojene hitrosti glede na svoje vozniške sposobnosti padel na levi bok in se poškodoval (poškodba glave). Kasneje so poškodovanca odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. V nadaljevanju postopka mu je bil odrejen tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi, ki ga je odločno odklonil. Prav tako je odklonil strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Policisti so mu zaradi kršitev prometne zakonodaje (kršitev določb 45. in 107. člena ZPrCP-1) izdali plačilni nalog.

Na Tolminskem iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov
Policisti PP Tolmin so v petek, 24. maja ob 21.45, v Tolminu ustavili 39-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat je bil pozitiven na prepovedan droge (amfetamini in metamfetamini). Vozniku je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je odločno odklonil. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (na podlagi 113.a člena ZP-1). Čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi na hitri cesti med Ajdovščino in Selom
Danes, 26. maja nekaj minut po 3. uri v nočnem času, je bila Policija obveščena, da je 54-letna voznica kombija, državljanka Romunije, na odseku hitre ceste H4 med Ajdovščino in Selom povozila srno. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi uslužbenci DARS-a, ki so kraj nezgode ustrezno zavarovali. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran