radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 čez vikend sprejeli 209 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 98:

  • 11 s področja kriminalitete, od tega dva o vlomu, dva o tatvini, dva o nasilju v družini in eden o poškodovanju tuje stvari, policisti so dvema osebama izrekli prepoved približevanja;
  • 30 s področja prometne varnosti, od tega dva o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in sedem o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli dva mopeda in en trikolesnik;
  • 13 s področja javnega reda in miru, od tega trije o kršitvi na javnem kraju in štirje o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • osem o dogodkih, od tega trije o padcu osebe, eden o nesreči v gorah, eden o požaru in dva o povoženi divjadi.

policija splosniTatvina skuterja:
Kranjski policisti so bili včeraj nekaj čez 10. uro obveščeni o tatvini skuterja, znamke Piaggio, tip ZIP 25.4T, temno modre barve, registrskih oznak LJ 2N-K4, ki jo je neznani storilec izvršil na območju Kranja. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Vlomi v avtomobile:
Policisti so včeraj nekaj čez 10. uro obravnavali vlom v parkiran avtomobil na območju Kranja. Neznani storilec je nasilno odprl vrata in si prisvojil plačilno kartico in nekaj denarja. S plačilno kartico je dvigoval denar na bankomatih in s tem lastnico še dodatno oškodoval. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Policisti so včeraj okoli 12.30 obravnavali vlom v parkiran avtomobil na območju Cerkelj na Gorenjskem. Neznani storilec je nasilno odprl vrata in si prisvojil denar. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Preventiva: Policisti svetujemo, da avtomobile parkirajte na osvetljenih parkiriščih ali krajih. Jih zaklepajte, okna zapirajte in na vidnih mestih ne puščajte vrednejših predmetov. Svoje osebne predmete (torbice, denarnice, mobilne telefone, očala itd.) imejte vedno ob sebi in jih ne puščajte brez nadzora. Na vidnih mestih v notranjosti ne puščajte ničesar. S tem boste zmanjšali možnost, da bi bilo vlomljeno v vaš avtomobil. V primeru, da se to zgodi, takoj pokličite št. 113 in se ničesar ne dotikajte, da ne bi uničili sledov storilca. V denarnici ali ob kartici ne hranite PIN številk bančnih kartic, s tem boste zmanjšali možnost dviga denarja. Več nasvetov na spletni strani policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-premozenja/vlomi-v-vozila

Nasilje v družini:
Kranjski policisti so v soboto okoli 23. ure obravnavali 31-letnega moškega, ki je bil nasilen do partnerice. Odredili so mu prepoved približevanja. Policisti zbirajo obvestila in zoper njega vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Blejski policisti so včeraj okoli 22. ure obravnavali 30-letnega moškega, ki je bil nasilen do svoje izven zakonske partnerice. Odredili so mu prepoved približevanja. Policisti zbirajo obvestila in zoper njega vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Blejski policisti so bili v soboto nekaj pred 17. uro obveščeni o padcu 58-letne tuje kolesarke, ki je med kolesarjenjem po klancu navzdol zaradi neprilagojene hitrosti padla in se hudo telesno poškodovala. Na kraju ji je pomoč nudilo zdravstveno osebje in jo z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti za njo vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekrški:
Kranjski policisti so v soboto okoli 12.30 obravnavali mladoletnega voznika, ki je vozil moped brez opravljenega vozniškega dovoljenja. Moped so mu zasegli. Prav tako so v popoldanskih urah zasegli še en moped mladoletniku, ki ga je vozil brez opravljenega vozniškega dovoljenja in neregistriranega. Moped so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bosta oba predlagana pristojnemu okrajnemu sodišču.

Škofjeloški policisti so imeli v soboto okoli 11.25 v postopku 49-letnega voznika, ki je vozil avtomobil pod vplivom alkohola (0,93 mg/l, kar je okoli 2 promila). Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Kranjski policisti so imeli v soboto okoli 18.30 v postopku voznika, ki je vozil avtomobil pod vplivom alkohola (0,87 mg/l, kar je nekaj manj kot 2 promila). Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Gorenjski prometniki so včeraj nekaj pred 15 uro obravnavali 38-letnega voznika, ki je vozil trikolesnik v času veljavnega ukrepa, ki mu ga je izdalo pristojno sodišče. Trikolesnik so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Preventiva: Vsem udeležencem v prometu svetujemo naj spoštujejo prometna pravila, vozijo po omejitvah in s primerno varnostno razdaljo. Vozijo naj strpno in previdno ter naj bodo osredotočeni na cesto. V prometu naj bodo z veljavnimi vozniškimi dovoljenji in registriranimi vozili. Za volanom morajo biti vozniki trezni in brez substanc prepovedane droge. V primeru uživanja alkohola naj si priskrbijo npr. javni potniški prevoz, taxi, pomoč prijatelja itd... Vožnjo naj prilagodijo trenutnemu prometnemu toku, saj zaradi nastanka zastojev in stoječe kolone obstaja večja možnost naleta. V primeru prometne nesreče bo prihod na vaš cilj daljši. Želimo, da ste v prometu odgovorni in tako lahko s skupnimi močmi dosežemo večjo prometno varnost brez prometnih nesreč in prekrškov.

Več na spletni strani policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog

Vsak posameznik naj v prometu sprejema odgovorne odločitve. Z odgovornim pristopom vsakega posameznika bi bili vsi udeleženci v prometu sigurno varnejši in vsak bi lahko dosegel svoj načrtovani cilj. Prometnih nesreč bi bilo s tem veliko manj.

Gore:
Blejski policisti so bili v soboto nekaj pred 17. uro obveščeni o pohodniku, ki mu je med hojo z Uskovnice v občini Bohinj spodrsnilo in se je pri padcu lahko telesno poškodoval. Na kraju so mu pomoč nudili reševalci GRS Bohinj. Policisti bodo dogodek ustrezno evidentirali.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran