radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 177 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 444 klicev.

Obravnavali so 40 prometnih nesreč z materialno škodo, 9 z lažjimi poškodbami in 3 s hujšimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 4 vlome in 9 tatvin, zaradi kršitve javnega reda in miru je bilo 27 intervenciji.

Petek, 24. 5. 2024
Tekom dneva je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo v Seči in iz notranjosti odtujil zlatnino. Policisti so opravili ogled, sledi kazenska ovadba.

Neznanec je vlomil tudi v stanovanjsko hišo v Sežani, pri čemer je iz notranjosti odnesel za 1500 evrov zlatnine. Policisti bodo storilca kazensko ovadili.

Sežanski policisti so ob 18. uri obravnavali kaznivo dejanje nasilništva. Ugotovljeno je bilo, da so trije neznani storilci v Sežani napadli 24-letnega moškega in ga pretepli, pri čemer je bil moški tudi lažje telesno poškodovan. O storilcih policisti še poizvedujejo, sledi kazenska ovadba.

Ob 18. uri je na kolesarski stezi med Belvederjem in Strunjanom padla 45-letna kolesarka in se pri tem lažje telesno poškodovala. Žensko so oskrbeli v izolski bolnišnici.

Ob 18.55 je v Hraščah prišlo do prometne nesreče med 54-letnim voznikom osebnega avtomobila in otrokom na kolesu. Policisti točne okoliščine prometne nesreče še ugotavljajo, po končni preiskavi sledi ustrezen ukrep. Otrok, ki je bil lažje telesno poškodovan, je bil odpeljan na zdravljenje v ljubljanski UKC.

Ob 19.51 smo bili obveščeni o delovni nesreči v Mihelah. Policisti so na kraju ugotovili, da se je pri delu na kmetiji smrtno ponesrečil 30-letni moški, ki je s traktorjem zapeljal preblizu gnojne jame, zato se je traktor prevrnil in ga pokopal pod sabo. Moški je umrl na kraju, odrejena je bila sanitarna obdukcija. O okoliščinah nesreče bodo policisti s poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Kopru.

Koprski policisti so 31-letnemu moškemu na Markovcu zasegli manjšo količino marihuane. Sledi hitri postopek z odločbo.

Ob 20.44 sta v rondoju na Ulici 15. maja v Kopru trčila 75-letni voznik osebnega avtomobila in 27-letna voznica skuterja, ki se je pri nesreči lažje telesno poškodovala. Zoper povzročitelja, ki je izsilil prednost voznici skuterja in mu je alkotest pokazal rezultat 0,27 mg/l, bo podan obdolžilni predlog.

Sobota, 25. 5. 2024
Na Starodu so imeli policisti ob 2. uri v postopku 33-letni moškega, ki so mu zasegli manjšo količino prepovedane droge. Sledi hitri postopek z odločbo.

Ob 8.51 se je pri delu na stroju za obdelavo lesa v Postojni huje poškodoval 21- letni moški. Policisti so opravili ogled in pri tem izključili tujo krivdo za nastanek nesreče. S poročilom bodo obvestili Okrožno državno tožilstvo v Kopru.

V zadnjih dveh dneh je neznanec iz delovišča na Trgu Brolo v Kopru odtujil več kolutov električnih vodnikov in baterijskega orodja. Koprsko podjetje, ki tam izvaja dela, je bilo s tem oškodovano za 3100 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ob 14.10 je v Luciji 25-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v obcestni drog javne razsvetljave. V nesreči se je lažje telesno poškodoval 29-letni moški, ki je bil sovoznik v vozilu. Povzročitelju, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0.41 mg/l, so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu izdali plačilni nalog.

Ob 15. uri sta se v Sežani sprla dva moška. Po prihodu policistov na kraj je 68-letni moški nadaljeval s kršitvijo, zato so mu policisti izdali plačilni nalog.

Ilirskobistriški policisti so ob 19.31 v Jelšanah obravnavali prometno nesrečo z udeležbo 3 vozil, pri čemer se je lažje telesno poškodovalo 5 oseb. Z ogledom nesreče so policisti ugotovili, da je 25-letni voznik osebnega vozila Opel Corsa zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno smerno vozišče in tam trčil v vozili, ki sta ju vozila 30-letni državljan Nemčije in 53-državljan Hrvaške. Povzročitelj, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,68 mg/l, je bil pri tem lažje telesno poškodovan, v nesreči pa so se lažje poškodovali še voznik v nemškem vozilu in njegova sopotnica ter 2 potnika v vozilu hrvaških registrskih številk. Zoper povzročitelja je bil odrejen še strokovni pregled, sledi kazenska ovadba zaradi Predrzne vožnje v cestnem prometu (po 324. členu KZ-1).

Ob 21. uri so koprski policisti posredovali v enem od gostinskih lokalov na Markovcu. Ker se 67-letni moški, ki je pod vplivom alkohola kršil javni red in mir, ni umiril niti po prihodu policistov na kraj, so zoper njega uporabili prisilna sredstva, odredili pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

Ob 22.49 so policisti zaradi glasne glasbe posredovali tudi na Pomjanu, kjer so kršitelju, 21-letnemu državljanu Italije, zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru, izdali plačilni nalog.

Na Ravbarkomandi so prometni policisti ob 23.44 ustavili 42-letnega državljana Bolgarije, ki je osebni avtomobil Peugeot 607 vozil brez vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo in napisan obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Nedelja, 25. 5. 2024
V Jagodju je bil ob 0.51 ustavljen 33-letni voznik osebnega avtomobila, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,71 mg/l. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 18.12 je bila prometna nesreča na avtocesti, pred razcepom za Sežano. 40-letnik je peljal od Senožeč proti razcepu Gaberk in tik pred razcepom prehiteval osebni avtomobil, ki ga je vozil 69-letni voznik. Ko ga je prehiteval, je vozilo pričelo zanašati in je bočno trčil v vozilo 69-letnika, katerega je odbilo v desno, v odbojno ograjo. 69-letni voznik in njegova sopotnica sta se pri tem lažje poškodovala, povzročitelju so izdali plačilni nalog.

V Ankaranu so dvema državljanoma Italije ukradli dva nahrbtnika, puščena brez nadzora na plaži. V nahrbtniku sta imela denarnico, dokumente, bančne kartice, mobilni telefon in gotovino.

Ekstremna prekoračitev hitrosti – 167 km/h v naselju!
Policisti Postaje prometne policije Koper so v nedeljo, 26. 5. 2024, pri poostrenem nadzoru ugotovili 25 prekoračitev hitrosti. Dva voznika z motornimi kolesi, se bosta srečala z sodnikom za prekrške, kjer ju čaka globa v višini 1.200 evrov in 18 kazenskih točk in hkrati odvzem vozniškega dovoljenja.

Prvi je vozil s hitrostjo 166 km/h na regionalni cesti Črni kal - Kozina, drugi, 23-letni domačin, pa s hitrostjo 167 km/h. Ta je v naselju Prade prekoračil hitrost vožnje kar za 117 km/h.

Kljub vsem preventivnim akcijam in opozarjanju policije, še vedno ugotavljamo hujše prekoračitve hitrosti, ki so najpogostejši vzrok za najhujše posledice prometnih nesreč, zlasti voznikov motornih koles.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran