radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 872 klicev občanov. 153 klicev je bilo interventnih, 6 nujnih.

73 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 103 s področja prometne varnosti in 73 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
Od petka do danes smo obravnavali 2 prometni nesreči s hudimi poškodbami, 11 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami in 42 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prvo prometno nesrečo s hudimi poškodbami smo v petek, nekaj pred 15. uro, obravnavali v Irju, kjer je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel kolesar.

Drugo prometno nesrečo s hudimi poškodbami smo v soboto dopoldne obravnavali v Bistrici ob Sotli. V prometni nesreči se je huje poškodoval motorist, ki je prehiteval traktor v trenutku, ko je traktorist zavijal v levo. Hudo poškodovanega motorista so s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali v 26. primerih.

Kriminaliteta
Na Celovški ulici v Celju smo v petek obravnavali tatvino. Storilec je iz odklenjenega vozila ukradel motorno žago.

V Javorniku, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, smo obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel več steklenic žganja.

Na parkirišču pokopališča v Šempetru v Savinjski dolini smo obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je ukradel moško torbico, v kateri je bila gotovina, dokumenti in mobilni telefon.

V skladišču trgovine v Celju smo obravnavali nesrečo pri delu. Voznik viličarja je trčil v drugega voznika viličarja in ga hudo poškodoval. Povzročitelja bomo kazensko ovadili zaradi povzročitve splošne nevarnosti.

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so bili v soboto obveščeni, da je neznanec iz prodajalne ukradel sesalec. Z zbiranjem obvestil so še isti dan izsledili osumljenega petinštiridesetletnega moškega in mu sesalec zasegli. Storilca so kazensko ovadili.

Na območju Mozirja smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel gotovino.

Na parkirišču v Velenju je neznani storilec na dveh vozili prerezal po dve pnevmatiki.

Včeraj smo bili obveščeni še o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Rogatca. Storilec je ukradel gotovino.

Nedovoljen prehod državne meje
Na avtocestnem počivališču Tepanje smo v soboto izsledili državljana Iraka, ki je na nedovoljen način vstopil v Slovenijo. Po opravljenih postopkih je zaprosil za mednarodno zaščito.

Uspešen začetek novega delovnega tedna želimo iz Policijske uprave Celje.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran