radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 744 klicev, od tega 207 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 56 nanašalo na kriminaliteto, 37 na javni red in mir, ter 84 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, 18 tatvin, 7 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu), 2 nasilništva in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo, 7 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 2 nesreči s hudimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 2 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
Za Bežigradom je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bila odtujena vrtna kosilnica. Materialna škoda znaša okoli 700 evrov.

V Kočevju je bilo vlomljeno v skladišče, od koder je bilo odtujeno orodje. Materialna škoda znaša okoli 400 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v skladišče, od koder je bil odtujen visokotlačni čistilnik. Materialna škoda znaša okoli 4000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno na gradbišče, od koder je bil odtujen gradbeni material in orodje. Materialna škoda znaša okoli 1000 evrov.

Rop
Danes, okoli 4. ure smo bili obveščeni o ropu v centru Ljubljane. Ugotovljeno je bilo, da sta dva neznanca pristopila do oškodovanca na ulici, ga porinila na tla in mu iz nahrbtnika odtujila denarnico.

Opis:

  • moški star okoli 25 let, visok okoli 160 cm, z gosto brado, oblečen je bil v modra in črna oblačila.
  • moški star okoli 25 let, visok med 170 in 175 cm, črnih valovitih las, nosil je kapo s šiltom, oblečen je bil v temna oblačila.

Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilcev in bodo o okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Včeraj, nekaj pred 17. uro smo bili obveščeni o padcu kolesarja na Podutiški cesti v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar zapeljal čez rob asfalta, nato pa nazaj čez rob pri čemer je padel in se huje poškodoval. Policisti vse okoliščine nesreče še preverjajo in bodo po vseh ugotovitvah ustrezno ukrepali.

Včeraj, nekaj pred 14. uro smo bili obveščeni o padcu kolesarja v Lesnem Brdu. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar vozil z neprilagojeno hitrostjo in ni mogel ustaviti pred oviro – živaljo. Kolesar se je pri padcu huje poškodoval. Policisti vse okoliščine nesreče še preverjajo in bodo po vseh ugotovitvah ustrezno ukrepali.

Včeraj, okoli 20. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Večni poti v Ljubljani v kateri sta bila udeležena motorist in voznik osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik v križišču pri zavijanju levo izsilil prednost motoristu, ki je vozil naravnost. V nesreči se je motorist lažje poškodoval. Zoper voznika je bil uveden prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran