radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejeli 95 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 49:

  • 10 s področja kriminalitete, od tega štirje o vlomu (v dveh primerih je ostalo pri poskusu), trije o tatvini in eden o poškodovanju tuje stvari;
  • 12 s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in pet o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so pridržali enega voznika;
  • dva s področja javnega reda in miru, od tega eden o kršitvi na javnem kraju;
  • štirje o dogodkih, od tega eden o požaru in eden o povoženi divjadi.

policija splosniPoskus vloma in vlom v avtomobil:
Radovljiški policisti so bili včeraj okoli 10. ure obveščeni o poskusu vloma v parkiran avtomobil. Neznani storilec je nasilno odprl vrata avtomobila, vendar si iz notranjosti ni ničesar prilastil. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so včeraj okoli 12. ure obravnavali vlom v parkirano tovorno vozilo. Neznani storilec je nasilno vstopil v notranjost in si prilastil več kosov orodja. Lastnika je oškodoval za več tisoč evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Preventiva:
Vlomi v avtomobile facebook PU Kranj: https://www.facebook.com/policijaKR/posts/pfbid0Hc3wh3a9W6epaK1R7J2e5Ny15DnoL3bB7fMme2UtHBc9BXk62gD4WyjUctDKRabwl

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Kranjski policisti so bili včeraj nekaj čez 13 uro obveščeni o padcu 55-letnega voznika e-skiroja na Glavnem trgu v Kranju. Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost. Vozil je pod vplivom alkohola (0,44 mg/l). Prav tako mu je hitri test pokazal pozitivni rezultat na prepovedano drogo. Odrejen strokovni pregled na prepovedano drogo je odločno odklonil. Na kraju mu je pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Bil je lahko telesno poškodovan. Zanj policisti vodijo prekrškovni postopek za več prekrškov.

varna voznja skiro

Hujši prometni prekršek:
Kranjski policisti so imeli včeraj zvečer v postopku 40-letnega voznika, ki je odklonil odrejeni preizkus alkoholiziranosti. Odredili so mu pridržanje do 12 ur. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Preventiva:
Alkohol in volan ne gresta skupaj v promet facebook PU Kranj: https://www.facebook.com/policijaKR/posts/pfbid0251KqsmjxM9outBbsKwJcDBeTU3Tq2452ktPY6BZb6sFafQiaycgumxqWhdFdxzJfl

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran