radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 136 klicev.

Obravnavali so 8 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 4 tatvine, zaradi kršitve javnega reda in miru je bilo 13 intervencij.

V Strunjanu je nekdo vlomil v avtomat za kavo in pobral gotovino.

Ob 8.40 je na avtocesti pri Ravbarkomandi osebni avtomobil obstal na cesti. Policisti so ugotovili, da je 26-letni voznik trčil v ograjo na desni strani, nakar ga je odbilo na levo stran, kjer je trčil v betonsko ograjo, ki ločuje prometne pasove. Po trku je obstal med voznim in prehitevalnim pasom. Ker ni vozil po sredini prometnega pasu, so mu izdali plačilni nalog. Promet je bi sproščen ob 9.52.

Ob 14.30 smo bili obveščeni, da imajo v prostorih javne ustanove v Postojni stranko, ki kriči in se vede nedostojno. Na kraju so ugotovili, da je 60-letni moški prišel v spor z zaposleno, zato je do njega pristopil varnostnik in kršitelja napotil iz varovanega območja. Zatem sta se pričela prepirati, med prepirom je med njiju stopil drugi 60-letnik, ki je udaril varnostnika s pestjo. Varnostnik je pri tem utrpel poškodbo ličnice. Za prvega kršitelja se vodi hitri postopek pa Zakonu o javnem redu in miru in Zakonu o zasebnem varovanju, za drugega pa bo podana kazenska ovadba.

Ob 19.20 smo bili obveščeni, da se v Kopru pretepata dva moška, eden od njiju pa ima v roki nož. Po prvih podatkih, zbranih na kraju, je 35-letnik med sporom s pestjo udaril 41-letnika in ga poškodoval. V spor se je vmešala 44-letnica, katero je 35-letnik prav tako nekajkrat udaril, nakar se je vmešal še 44-letnik, ki je 41-letnika še večkrat udaril. 35-letnik je zatem izvlekel nož, ki ga je odvrgel po prihodu policistov na kraj. 35-letnik in 44-letnik sta osumljena storitve kaznivega dejanja Lahke telesna poškodba, prvi poleg tega še kaznivega dejanja Ogrožanje z nevarnim orodjem pri pretepu ali prepiru (po 127/I KZ-1). 35-letniku so policisti izdali še plačilni nalog zaradi različnih kršitev (7/2 ZJRM-1, 22/1 ZJRM-1, 24/1 ZOIzk, 6/2 in 6/1 ZJrm-1) in mu odredili pridržanje.

Ob 0.14 je na avtocesti pri Dekanih osebni avtomobil trčil v varnostno ograjo. Zatem je voznik drugega osebnega avtomobila trčil v stoječi avto. Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je 36-letnik trčil, zatem ga je odbilo na levi prometni pas, kjer je nevozno vozilo obstalo bočno na vozišču. Voznik je izstopil iz vozila za odbojno ograjo. V tem trenutku je iz smeri Kozine pripeljal 20-letni voznik in s prednjim delom trčil v bok stoječega avtomobila. V tem vozilu so bili trije potniki, vsi so lažje poškodovani. 36-letniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,42 mg/l alkohola, izdali so mu plačilni nalog zaradi napačne strani vožnje in vožnje pod vplivom alkohola.

V Jagodju so ob 1.10 ustavili 59-letno voznico osebnega avtomobila, kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,64 mg/l alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran