radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniVožnja pod vplivom alkohola
Včeraj, 27. maja ob 23.17, so policisti na območju nekdanjega mednarodnega mejnega prehoda v Vrtojbi ustavili in kontrolirali 33-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0,81 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), hujšega kršitelja čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V prometni nesreči II. kategorije v Novi Gorci lažje poškodoval 64-letni motorist
Včeraj, 27. maja ob 18.43, je bila Policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije v Novi Gorici in v kateri je bil udeležen 64-letni voznik motornega kolesa. Slednji je vozil po Cankarjevi ulici in v križišču za ulico Ledine in ceste, ki pelje proti parkiriščem stanovanjskih blokov, tik pred križiščem polkrožno obračal z motornim kolesom. Pri obračanju je zapeljal preblizu desnemu robu vozišča in na robniku pločnika izgubil ravnotežje ter posledično padel na desni bok. Kasneje je zaradi predvidoma lažjih poškodb poiskal zdravniško pomoč v splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici. Povzročitelju je bil zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog (vožnja z vozilom po cesti, kršitev določil 37. člena ZPrCP).

Dogodek s področja prometne varnosti na Goriškem
Včeraj, 27. maja, smo bili obveščeni, da je na območju Solkana v zgodnjih popoldanskih urah pri sestopu s kolesa padel in se predvidoma lažje poškodoval starejši kolesar. Kasneje je poškodovanec poiskal zdravniško pomoč v šempetrski bolnišnici.

V prometni nesreči I. kategorije na Tolminskem udeleženo osebno vozilo
Včeraj, 27. maja ob 18.20, so policiste obvestili o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo v Podselu na Tolminskem in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je voznik avtomobila vozil iz Doblarja proti Ušniku. Ko je pripeljal v desni pregleden ovinek, je na mokrem in spolzkem vozišču v desnem ovinku izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal na nasprotni vozni pas in nato na brežino, vozilo pa se je zatem prevrnilo na vozišče. Voznik avtomobila v prometni nesreči ni bil telesno poškodovan, preventivno je bil pregledan v ZD Tolmin. Policisti PP Tolmin bodo povzročitelju prometne nezgode zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrCP).

Manjša prometna nezgoda v Kromberku pri Novi Gorici
Včeraj, 27. maja ob 16.10, smo obravnavali prometni nesrečo I. kategorije v Kromberku pri Novi Gorici in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Policisti PP Nova Gorica so 52-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog (sprememba smeri in premiki z vozilom, kršitev prvega odstavka 42. člena ZPrCP).

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran