radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 556 klicev, od tega 207 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 52 nanašalo na kriminaliteto, 46 na javni red in mir, ter 59 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 14 tatvin, 6 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu), 2 goljufiji in primer poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 19 prometnih nesreč z materialno škodo, 3 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Trbovljah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Materialna škoda znaša nekaj tisoč evrov.

V Črnučah je bilo vlomljeno v garažo, od koder so bila odtujena tri kolesa znamke Specialized in Scott. Materialna škoda znaša okoli 11000 evrov.

Delovna nesreča
Včeraj, okoli 9. ure smo bili obveščeni o delovni nesreči na gradbišču na Vrhniki. Ugotovljeno je bilo, da je delavec padel v odprt jašek in se pri tem huje poškodoval. Po doslej znanih podatkih njegovo življenje ni ogroženo. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin nesreče, ter bodo o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 15. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v križišču Dunajske in Vilharjeve ceste v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar zapeljal čez prehod za kolesarje preko Dunajske ceste, ko je na semaforju gorela rdeča luč. Pri tem pa je vanj trčil voznik osebnega vozila, ki je peljal po Dunajski cesti v smeri centra mesta. V nesreči se je kolesar huje poškodoval. Policisti vse okoliščine nesreče še preverjajo in bodo po vseh ugotovitvah ustrezno ukrepali.

Včeraj, okoli 9. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Celovški cesti v Ljubljani v kateri sta bila udeležena motorist in voznik osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik v križišču pri zavijanju desno izsilil prednost motoristu, ki je nepravilno vozil po desnem rumenem pasu Celovške ceste. V nesreči se je motorist lažje poškodoval. Zoper oba voznika je bil uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 9. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v Lukovici pri Brezovici v kateri sta bila udeležena kolesar in voznik osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik v križišču pri zavijanju levo na dovoz izsilil prednost kolesarju. V nesreči se je kolesar lažje poškodoval. Zoper voznika je bil uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 16. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti v tunelu Golovec v smeri južne obvoznice v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Udeležena voznica se je v nesreči lažje poškodovala. Zoper voznika je bil uveden prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran