radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 209 klicev, med temi 82 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 21 kaznivih dejanj,
  • 11 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 4 prometne nesreče II. kategorije,
  • 3 vozila so bila zasežena voznikom,
  • 7 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 5 v zasebnem prostoru.

policija splosniObravnavani tujci
Na območju Središča ob Dravi smo obravnavali več tujcev - državljan Palestine, trije državljani Turčije, državljan Maroka, državljan Libanona, 15 državljanov Sirije so podali namero po mednarodni zaščiti, odpeljani so bili v azilni dom. Na območju Maribora pa smo obravnavali še tri državljane Sirije, ki so podali ponovno namero po mednarodni zaščiti in bil odpeljani v azilni dom.

Drugi dogodki
Včeraj smo bili obveščeni o dogodku na območju letališča v okolici Maribora. Pri manevriranju je manjše športno letalo padlo z višine približno 20 metrov, pri tem sta se, po zadnjih razpoložljivih informacijah, dve osebi lažje poškodovali. Nastala je materialna škoda, po nestrokovni oceni v višini približno 80.000 eur. Na kraju so bili tako gasilci, kot reševalci, o dogodku je bila obveščena tudi pristojna inšpekcijska služba.

Kriminaliteta
Skozi vhodna vrata je bilo vlomljeno v stanovanje na območju Maribora, neznani storilec je odtujil večjo vsoto gotovine, o kaznivem dejanju še zbiramo obvestila.

Prometna varnost
Na območju Slovenske Bistrice obravnavamo prometno nesrečo II. kategorije s pobegom - voznik osebnega avtomobila je na prehodu za pešce trčil v pešca in s kraja odpeljal, moški se je pri tem lažje poškodoval.

V okolici Slovenske Bistrice je voznik osebnega avtomobila zapeljal z vozišča in trčil v drevo, vozniku je bila na kraju nudena medicinska pomoč.

V Mariboru sta trčila voznica mopeda in kolesar, ki se je pri tem lažje poškodoval.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran