radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 746 klicev, od tega 203 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 55 nanašalo na kriminaliteto, 52 na javni red in mir, ter 79 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 4 vlome (v treh primerih je ostalo pri poskusu), goljufijo, nasilništvo in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 24 prometnih nesreč z materialno škodo, 8 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s smrtnim izidom (o kateri smo vas obveščali včeraj). Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 16 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je bila odtujena gotovina. Materialna škoda znaša okoli 1400 evrov.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 17. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v Horjulu v kateri sta bila udeležena motorist in voznica osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica v križišču izsilila prednost motoristu. V nesreči se je motorist lažje poškodoval. Zoper voznico je bil uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 15. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Cesti v Prod v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica v križišču izsilila prednost drugemu vozniku, ki se je v nesreči lažje poškodoval. Zoper voznico je bil uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 11.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Stanežičah v kateri sta bila udeležena voznika osebnega in tovornega vozila. Nesrečo je povzročil voznik tovornega vozila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Udeležen voznik in njegova sopotnica sta se v nesreči lažje poškodovala. Zoper voznika tovornega vozila je bil uveden prekrškovni postopek

Včeraj, nekaj po 11. uri smo bili obveščeni o naletnem trčenju na Litijski cesti v Ljubljani v kateri so bila udeležena štiri osebna vozila. Nesrečo je povzročila voznica zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Ena od udeleženk se je v nesreči lažje poškodovala. Zoper voznico je bil uveden prekrškovni postopek.

Pretežko tovorno vozilo
V torek zjutraj so na Lomu ljubljanski prometni policisti ustavili voznika tovornega vozila z največjo dovoljeno maso 3500 kg. Vozilo so stehtali in ugotovili, da je največja nosilnost vozila krepko presežena, saj masa vozila znaša kar 6200 kilogramov. Poleg tega so policisti še ugotovili, da tovorno vozilo nima brezhibnih vseh naprav in opreme, ter močno izrabljene pnevmatike. Vozilo so izločili iz prometa, mu odvzeli registrske tablice, ter izrekli globo v višini 1500 evrov.

tovorno vozilo preobremenitev 1

tovorno vozilo preobremenitev 2

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran