radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 96 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 276 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, ponarejanja dokumentov, goljufije, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

Drzna tatvina
Nekaj po 15. uri smo bili obveščeni o drzni tatvini pred prodajalno v Bršljinu. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov se je neznanec pretvarjal, da zbira prostovoljne prispevke za invalidne osebe. Oškodovancu, ki je nameraval prispevati in je v denarnici iskal drobiž, je iz rok iztrgal bankovec za 50 evrov in pobegnil. Policisti okoliščine še preiskujejo.

Vlomi in tatvine
V Dolenjem Maharovcu je v noči na 29. 5. nekdo iz odklenjenega gospodarskega objekta odtujil neregistriran moped znamke Tomos črne barve, štiri ribiške palice, dve sekiri in ročno žago.

Na območju Velikega Orehka je v noči na 29. 5. neznanec s pašnika odtujil dve ovci.

Dopoldne je na parkirnem prostoru pokopališča v Novem mestu neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbo z osebnimi predmeti. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 400 evrov škode.

Neprilagojena hitrost
29. 5. okoli 8.30 je na cesti med Malim Slatnikom in Velikim Slatnikom 18-letna voznica zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v drevo. Povzročiteljica se je v nesreči lažje poškodovala. Policisti ji bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Prekoračitev hitrosti na avtocesti
Okoli 12.30 so policisti na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila Audi A6 registrskih oznak Bosne in Hercegovine, ki je na območju Čateža ob Savi vozil s hitrostjo 180 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 50 km/h. 47-letnemu državljanu Bosne in Hercegovine so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izrekli globo.

Prijeli tihotapca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo
Nekaj po 18. uri so policisti v Podbočju na območju PP Krško ustavili voznika osebnega avtomobila Škoda octavia registrskih oznak Bosne in Hercegovine. Med postopkom so ugotovili, da 50-letni državljan Poljske v vozilu prevaža osem državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Eno osebo je tihotapec prevažal v prtljažniku vozila. 50-letnemu osumljencu so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Poskus izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Metlika je 29. 5. okoli 10.30 na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila slovenskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Na podvozju so odkrili dva državljana Palestine, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

Nedovoljeni prehodi meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Rakovec, Loče, Jereslavec, Velika Dolina, Bukošek, Slovenska vas, Vrhje, Obrežje, Trnje) izsledili in prijeli 53 državljanov Sirije, 25 državljanov Afganistana, 14 državljanov Pakistana, sedem državljanov Iraka, pet državljanov Bangladeša, štiri državljane Indije, tri državljane Palestine, tri državljane Turčije, dva državljana Nepala, dva državljana Kitajske in državljana Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran