radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 240 klicev, med temi 104 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 13 kaznivih dejanj,
  • 13 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 4 prometne nesreče II. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo III. kategorije,
  • 1 vozilo je bilo zaseženo vozniku,
  • 11 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 5 v zasebnem prostoru.

policija splosniKriminaliteta
Včeraj dopoldne je do oškodovanca v Mariboru pristopil moški, ga večkrat udaril, odtujil njegov nahrbtnik in zbežal. Policisti so osumljenca izsledili še isti dan, mu odvzeli prostost in ga pridržali. Po zbranih obvestilih bo zoper njega podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa.

Kriminalisti in policisti več policijskih enot PU Maribor so med včerajšnjim poostrenim nadzorom, ki so ga, z namenom odkrivanja in preprečevanja kaznivih dejanj in prekrškov povezanih s prepovedanimi drogami ter ostalih kaznivih dejanj, izvedli v sodelovanju z organizatorjem včerajšnje prireditve v Mariboru, opravili 29 zasegov prepovedanih drog. V večini primerov je šlo za prepovedano drogo konopljo, v treh primerih pa za kokain. Po opravljeni analizi snovi in zbranih obvestilih bo uvedenih 27 hitrih postopkov in podana 2 obdolžilna predloga zaradi kršitev določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. Ker se bliža konec šolskega leta in počitnice, ko se tveganje za uporabo drog še poveča, zlasti mlade pozivamo, da ne posegajo po drogah in alkoholu.

Prometna varnost
Obravnavamo prometno nesrečo III. kategorije, do katere je prišlo včeraj popoldne v Mariboru, ko je starejša kolesarka padla in se pri tem huje poškodovala. Odpeljana je bila v bolnišnico.

Drugi dogodki
Med vožnjo po "downhill" progi na Pohorju je pri skoku s kolesom moški trčil v brežino. Kolesar, sicer državljan Avstrije, se je pri tem huje poškodoval.

Obravnavani tujci
Zgodaj zjutraj smo na območju PP Ormož obravnavali 9 državljanov Somalije, ki so podali namero po mednarodni zaščiti, odpeljani bodo v azilni dom.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran