radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

denarPomurski policisti obravnavamo primer kaznivega dejanja goljufije s kriptovalutami, kjer je bil občan oškodovan za več kot 70.000 evrov. Ob tem policisti opozarjamo na nov pojav goljufij, kjer so žrtve predvsem starejši prebivalci.

Osebe, ki se predstavljajo kot Goran, Lucija, Sara, Mirta in Kristina kličejo po telefonu in ponujajo zaslužek z vlaganji v kriptovalute, sklade in umetnine. Žrtve dobijo pošiljko od kurirske službe, z odkupnino nekaj sto do več tisoč evrov. V pošiljki je kartica bestvouchers.com z geslom za dostop do spletne strani www.thebestvouchers.com. Goljufi žrtvam po telefonu prikazujejo visoke zaslužke, ki bi jih naj že dosegli, a do izplačila ne more priti, če žrtev ne vplača še dodatnega zneska.

Policija svetuje, da ne nasedate goljufom, ki vam ponujajo visoke zaslužke. Če pa so vas že ogoljufali, ne nadaljujte s plačevanjem, saj goljufi žrtve prepričujejo k vedno novim, običajno čedalje višjim vplačilom in zadevo prijavite na najbližji policijski enoti.

Suzana Rauš
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Murska Sobota


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran