radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniNeznanec s prodajnih polic kradel parfume
Včeraj, 30. maja ob 16.48, so policiste obvestili o tatvini prodajnih izdelkov v trgovini v Rožni Dolini pri Novi Gorici na škodo trgovskega podjetja. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec včeraj popoldne vstopil v prodajalni prostor trgovine in s prodajalnih polic vzel štiri prodajne izdelke (parfume različnih blagovnih znamk) in zatem trgovino zapustil ne da bi omenjene izdelke plačal na blagajni. S tem nezakonitim početjem je neznanec trgovskemu podjetju povzročil materialno škodo za 490 evrov. S strani odgovorne osebe pravne osebe je bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja tatvine, zato bodo policisti PP Nova Gorica po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči II. kategorije na hitri cesti na Rebrnicah lažje poškodovan motorist
Danes, 31. maja ob 7.56, smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na odseku hitre ceste H4 v Rebrnicah pred prvim predorom (smer Vipava) in v kateri je bil udeležen motorist. Ugotovljeno je bilo, da je voznik motornega kolesa znamke BMW skupaj s sopotnikom vozil po hitri cesti H4 iz Razdrtega proti Vipavi. Zaradi neprilagojene hitrosti je na mokrem vozišču izgubil nadzor nad vozilom in posledično zapeljal na travnato bankino, kjer je oplazil kovinsko varnostno ograjo in z motornim kolesom padel na desni bok. Po drsenju z desnim bočnim delom se je nato motorno kolo zaustavilo na voznem pasu. V prometni nesreči je bil voznik motornega kolesa predvidoma lažje telesno poškodovan, sopotnik na omenjenem vozilu ni bil poškodovan. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa je bil vozniku izdan plačilni nalog (neprilagojena hitrost, kršitev 45. člena ZPrCP).

V prometni nesreči I. kategorije izven naselja Preserje udeleženi dve vozili
Včeraj, 30. maja ob 16.15, smo bili obveščeni o prometni nezgodi I. kategorije izven naselja Preserje na območju Mestne občine Nova Gorica in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 28-letni voznik osebnega avtomobila, državljan Madžarske, med vožnjo proti naselju Preserje. Ko je z vozilom pripeljal v desni nepregledni ovinek je njegovo vozilo zaradi neprilagojene hitrosti začelo zanašati in ga zaneslo v levo, kjer se je zaletel v nasproti vozeče osebno vozilo, s katerim se je peljal 44-letni voznik. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. Prometni policisti so 28-letnemu povzročitelju zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izrekli globo (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrCP).

V Kromberku pri Novi Gorici padla in se poškodovala 22-letna kolesarka iz Francije
Včeraj, 30. maja ob 14.45, je bila Policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije v naselju Kromberk pri Novi Gorici, kjer je padla in se poškodovala 22-letna kolesarka, državljanka Francije. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so z ogledom kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je kolesarka peljala iz Ulice Pri hrastu proti križišču z ulico Vinka Vodopivca, pri tem pa zaradi neprilagojene hitrosti izgubila nadzor nad kolesom in padla po vozišču. Pri tem se je mlajša kolesarka iz Francije lažje poškodovala (poškodba glave). Poleg policistov so na kraju posredovali tudi reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so poškodovanko na kraju oskrbeli.

Delovna nezgoda v Solkanu
Včeraj, 30. maja, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o delovni nezgodi pred skladiščem v Solkanu, kjer se je poškodoval moški. Ugotovljeno je bilo, da je do nezgode prišlo v času, ko je delavec z dvigalom, nameščenim na tovornem vozilu dvigoval leseno hiško. Strgala se je veriga dvigala, tako da se je lesena hiška zvrnila na delavca. Kasneje so predvidoma huje poškodovanega delavca zdravniško oskrbeli v splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici. Policisti PP Nova Gorica bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na planinskem pašniku na Bovškem volk pokončal več ovac
Včeraj, 30. maja dopoldne, smo bili obveščeni, da je na planinskem pašniku v Loški Koritnici v okolici naselja Log pod Mangartom v sredo, 27. maja, volk napadel in pokončal sedem ovc, eno ranil, ena ovca pa je bila pogrešana. Lastnik je imel na omenjeni planini sicer večje število omenjenih domačih živali. Kasneje je lastnik pregledal travnik oz. pašnik, pri tem pa je prišlo do bližnjega srečanja med njim in omenjenim volkom, ki je nato s kraja pobegnil neznano kam. Lastnik je kasneje o dogodku obvestil tudi pristojne na zavodu za gozdove, ki so prišli na omenjeni kraj.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran