radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1484 klicev, 454 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 131 nanašalo na kriminaliteto, 142 na javni red in mir, ter 148 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 36 tatvin, 6 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 18 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 44 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 37 krat na javnem kraju ( 5 oseb je bilo pridržanih) in 15 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 2 posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V okolici Domžal je neznani storilec vlomil v klet in odtujil električni kolesi znamke Cube. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Za Bežigradom je neznani storilec vlomil v klet in odtujil več kosov orodja. Lastnika je oškodoval za okoli 1.800 evrov.

V Mostah so neznanci vlomili v trgovino in odtujili cigarete. Po prvi oceni je nastalo za okoli 2.000 evrov škode.

Preiskana kazniva dejanja vlomov v gostinske lokale
Policisti policijske postaje Ljubljana Center so v minulem tednu po zbiranju obvestil in kriminalistični preiskavi odvzeli prostost 35-letnemu osumljencu vlomov v najmanj štiri gostinske lokale na območju Ljubljane, ki jih je storil v minulem mesecu. V dveh primerih je ostalo pri poskusu. Iz lokalov je odtujil različne predmete in prehrambne izdelke ter si pridobil za okoli 4.200 evrov protipravne premoženjske koristi. Povzročil je tudi za okoli 650 evrov druge materialne škode. Enega izmed vlomov je storil v družbi 40-letnega osumljenca. Državljanu Bosne in Hercegovine, ki stalno prebiva v Sloveniji, je bila zaradi utemeljenih sumov kaznivih dejanj velike tatvine odvzeta prostost in je bil s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor. V preteklosti je bil že obravnavan za kazniva dejanja s področja premoženja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vsej ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prijet storilec vloma v paketomat
Včeraj ponoči smo bili obveščeni, da neznani storilec vlamlja v paketomat na območju Črnuč. Na kraj je bilo takoj napotenih več patrulj. Osumljenec je ob prihodu policistov s kraja peš zbežal, a so ga uspeli prijeti in mu za času zbiranja obvestil odvzeli prostost. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 19-letni storilec pred tem vlomil v šest predalov paketomata. Ker je bil prepoden je ostalo pri poskusu, povzročil pa je za okoli 1.000 eur škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja velike tatvine, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Občanom, ki so policijo obvestili o ravnanju osumljenca se ob tem zahvaljujemo za pomoč. Ponovno se je izkazalo, da takojšnje obveščanje in podajanje informacij o sumih storitve kaznivih ravnanj bistveno pripomore k uspešni raziskavi kaznivih dejanj, v tem primeru tudi prijetju osumljenca.

Kaznivi dejanji prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
V petek popoldan so policisti na območju Logatca, ustavili vozilo čeških registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je češki voznik v vozilu prevažal 5 tujcev (državljanov Sirije), ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo in so bili nastanjeni v azilnem domu. Včeraj popoldan so policisti prav tako v Logatcu, ustavili vozilo slovenskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je ukrajinski voznik v vozilu prevažal 6 tujcev (državljanov Sirije), ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo in so bili nastanjeni v azilnem domu. Državljanoma Češke in Ukrajine je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Prometne nesreče:
Včeraj, nekaj po 20. uri se je na Obvozni cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik v križišču pri zavijanju levo odvzel prednost vozniku, ki je pripeljal nasproti. Pri tem se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri povzročitelju pokazal 0.98 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka in mu je bil odrejen strokovni pregled. Prav tako je bilo ugotovljeno, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 22. ure se je v Kočevju zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik mopeda, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.35 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 14. ure se je na Novomeški cesti v Kočevju zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik v križišču pri zavijanju levo odvzel prednost voznici, ki je pripeljala nasproti. Pri tem se je udeležena voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 9.30 se je v Grosuplju zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri premiku na parkirišču z vozilom trčila v pešca. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran