radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 801 klic občanov. 195 klicev je bilo interventnih, 11 nujnih.

45 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 91 s področja prometne varnosti in 54 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
Od petka do danes smo obravnavali 2 prometni nesreči s hudimi poškodbami, 5 z lažjimi in 29 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prvo prometno nesrečo s hudimi poškodbami smo v petek, okoli 11.30 ure, obravnavali na Prevaljah. Povzročil jo je traktorist, ki je vozil v smeri proti Mežici in je na prehodu za pešce trčil v pešca. Le ta se je v prometni nesreči hudo poškodoval.

Drugo prometno nesrečo s hudimi poškodbami smo včeraj, okoli 11.30 ure obravnavali v Mestinju, kjer je voznik tovornega vozila, ki se je vključeval v promet na prednostno cesto, izsilil prednost vozniku motornega kolesa, ki je pravilno pripeljal iz smeri Rogaške Slatine. Motorist se je v trčenju hudo poškodoval.

Radeljski policisti so na območju Radelj ob Dravi med vikendom obravnavali voznico osebnega vozila, ki je imela dobrih 2,7 promilov alkohola v krvi. Zoper voznico sledi obdolžilni predlog.

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem so minuli vikend obravnavali dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Voznik, ki so ga ustavili v Mežici je imel 1,3 promila alkohola v krvi, voznik, ki so ga obravnavali na Prevaljah pa je imel 1,6 promilov alkohola v krvi. V obeh primerih sledita obdolžilna predloga.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali v 28-ih primerih.

Kriminaliteta
Iz skladišča gostinskega lokala v Tremerjah je neznani storilec ukradel več mesa in cigaret.

V Celju smo obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilcu v hišo ni uspelo vstopiti, s poškodovanjem terasnih vrat je lastnikom povzročil za okoli 1.000 € materialne škode.

V soboto smo bili obveščeni, da je neznani storilec na osebnem vozilu, parkiranem pred stanovanjsko hišo v Zidanem mostu, prerezal vse štiri pnevmatike.

Nedovoljen prehod državne meje
V Rogatcu smo sinoči izsledili 18 državljanov Sirije, ki so na nedovoljen način prečkali državno mejo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

Uspešen začetek novega delovnega tedna želimo iz Policijske uprave Celje.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran