radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 62 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 145 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

Novomeški policisti prijeli serijskega tatu
Policisti PP Novo mesto so v preteklih mesecih obravnavali več tatvin iz prodajaln v Novem mestu. Storilec je kradel predvsem parfume, alkoholne pijače in različne prehrambene izdelke. V vseh primerih so opravili oglede, zbirali obvestila in izvajali druge aktivnosti v okviru preiskovanja kaznivih dejanj. Med preiskavo so uspeli ugotoviti, da je kaznivih dejanj osumljen 21-letni moški iz Novega mesta in je zadnjih mesecih na območju Novega mesta in Ljubljane v prodajalnah izvršil najmanj 25 kaznivih dejanj tatvin. Osumljencu, ki so ga v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, so 3. 6. odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor. 21-letnika so v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj.
Storilca zalotili pri vlomu

1. 6. nekaj po 22. uri smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Škocjanu. Oškodovanci so preko video nadzora zaznali vlom, se vrnili domov in v hiši zalotili storilca. Poklicali so na številko 113 in storilca uspeli zadržati do prihoda policistov. Kriminalisti in policisti so 25-letniku iz naselja v okolici Črnomlja in 29-letniku iz okolice Šentjerneja odvzeli prostost in jima zasegli ukraden nakit v vrednosti okoli 2.000 evrov. Opravili so ogled kraja kaznivega dejanja in zavarovali najdene sledi. Ugotovljeno je bilo, da sta storilca izkoristila odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomila v stanovanjsko hišo, kjer sta pregledala prostore in našla ter odtujila nakit. Kriminalisti okoliščine še preverjajo, zoper oba bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja velike tatvine.

Vlomi in tatvine
V noči na 3. 6. je na območju Podbreznika nekdo vlomil v nedograjen objekt in odtujil večjo količino električnih vodnikov. Z vlomom in tatvino je izvajalca del oškodoval za okoli 15.000 evrov.

Prekoračitve hitrosti
Nekaj po 11. uri so policisti na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Ferrari registrskih oznak Litve, ki je na območju Čateža ob Savi vozil 200km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 70 km/h. 33-letnemu državljanu Finske so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izrekli globo.

Okoli 22. ure so prav tako na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke Alfa nemških registrskih oznak, ki je na območju Čateža ob Savi vozil s hitrostjo 187 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 57 km/h. 44-letnemu državljanu Hrvaške so zaradi kršitve izrekli globo.

Nedovoljeni prehodi meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Slovenska vas) izsledili in prijeli 16 državljanov Afganistana, 13 državljanov Sirije, 11 državljanov Turčije, deset državljanov Bangladeša, devet državljanov Pakistana, osem državljanov Indije, štiri državljane Nepala, državljana Šrilanke, državljana Sierra Leone in državljana Mjanmara. Na območju PP Črnomelj (Bojanci) so prijeli državljana Palestine in državljana Libije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran