radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 302 klica občanov. 78 klicev je bilo interventnih, 2 nujna

38 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 16 s področja mejnih zadev in tujcev, 29 s področja prometne varnosti in 15 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
V zadnjih 24. urah smo obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, štiri prometne nesreče z lažjimi poškodbami in devet prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami smo okoli 18.30 ure obravnavali v Podkraju pri Velenju. Povzročil jo je kolesar, ki je vozil po levi strani vozišča in trčil v osebno vozilo, katerega voznica se je kolesarju umikala, vendar trčenja ni mogla preprečiti. Hudi poškodovanega kolesarja so s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali petkrat.

Kriminaliteta
Na avtocestnem počivališču Tepanje smo obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec je iz rezervoarja madžarskega tovornega vozila ukradel dobrih 800 litrov goriva.

Tatvino goriva smo včeraj obravnavali tudi v Novi Cerkvi. V tem primeru je neznani storilec okoli 100 litrov goriva ukradel iz rezervoarja delovnega stroja, parkiranega na deponiji podjetja. Škodo je povzročil tudi z poškodovanjem rezervoarja.

Na Goriški ulici v Celju smo obravnavali vlom v tri kleti stanovanjskega bloka. Iz ene je storilec ukradel opremo za kampiranje.

Na pokopališču v Vojniku je neznani storilec vlomil v svečomat in ukradel denar. Škodo je lastniku povzročil še s poškodovanjem avtomata. Na pokopališču v Celju smo obravnavali poskus vloma v parkomat. Tudi v tem primeru je storilec lastnikom škodo povzročil s poškodovanjem svečomata.

Nedovoljen prehod državne meje
V Spodnjem Negonju smo včeraj ustavili voznika romunskega kombiniranega vozila, ki ga je vozil državljan Latvije. V vozilu je bilo enajst državljanov Turčije in dva državljana Sirije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo.

Prav tako smo včeraj v Spodnjem Negonju ustavili romunskega voznika, ki je prevažal devet državljanov Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo.

V Brezovcu pri Rogatcu smo ustavili ukrajinskega voznika osebnega vozila, ki je prevažal štiri državljane Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo.

Vse tri voznike bomo kazensko ovadili, vsi tujci pa so zaprosili za mednarodno zaščito.

Lep in varen četrtek želimo iz Policijske uprave Celje.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran