radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 872 klicev, od tega 235 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 69 nanašalo na kriminaliteto, 62 na javni red in mir, ter 77 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 24 tatvin, 8 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu), nasilništvo in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 20 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 15 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 4 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 4 nezakonite prehode državne meje.

Vlomi:
V Ribnici je bilo vlomljeno v vikend, od koder je bilo odtujeno orodje. Materialna škoda znaša okoli 500 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena gotovina. Materialna škoda znaša okoli 800 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit. Materialna škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Velikih Laščah je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bila odtujena gotovina. Materialna škoda znaša okoli 2000 evrov.

Drzna tatvina
Včeraj, okoli 12.30 smo bili obveščeni o drzni tatvini za Bežigradom. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pritekal za oškodovanko in ji z vratu strgal verižico, nato pa s kraja pobegnil.

Opis:

  • mlajši fant, suhe postave, visok okoli 170cm, ki je bil oblečen v črn pulover s kapuco in svetle kratke hlače.

Policisti vse okoliščine dogodka še preiskujejo in zbirajo obvestila za izsleditev storilca. O ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 17. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na dolenjski avtocesti na višnjegorskem klancu v smeri Ljubljane v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da voznik osebnega vozila ni vozil po sredini prometnega pasu in zato trčil v zadnji del tovornega vozila. Policisti so v postopku tudi ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 1,02 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku so tudi zasegli 3400 nabojev, ki jih je prevažal v vozilu brez dovoljenja. Zaradi prevažanja streliva brez dovoljenj bo izveden prekrškovni postopek. Trenutno zbiranje obvestil in ugotavljanje okoliščin v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu še poteka, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 16.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Slovenski cesti v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila v križišče zapeljal pri rdeči luči na semaforju in trčil v voznika kolesa z motorjem, ki je prečkal cesto po kolesarski stezi. V nesreči je voznik kolesa z motorjem utrpel hujše poškodbe, vendar po doslej znanih podatkih njegovo življenje ni ogroženo.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran