radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 249 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 94:

  • 15 s področja kriminalitete, od tega trije o vlomu v avtomobil (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in dva o poškodovanju tuje stvari;
  • 30 s področja prometne varnosti, od tega 11 o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli en avtomobil in eno motorno kolo;
  • 28 s področja javnega reda in miru, od tega 12 o kršitvi na javnem kraju in šest o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • 10 o dogodkih.

policija splosniDva vloma:
Kranjskogorski policisti so bili v soboto nekaj čez 15. uro obveščeni o vlomu v parkiran avtomobil na območju Mojstrane. Iz notranjosti avtomobila si je storilec prilastil nekaj gotovine in nakit. Okoli 22. ure so bili policisti obveščeni o še enem vlomu v avtomobil na območju doline Vrata, kjer si je storilec iz notranjosti prilastil denar. Policisti o obeh dejanjih zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Preventiva: Nasvete si lahko preberete na facebook strani PU Kranj: https://www.facebook.com/share/p/CJ4Z3fbFoQP7zDEw/

Prometna nesreča z materialno škodo:
Škofjeloški policisti so bili v petek okoli 20.30 obveščeni o prometni nesreči na cestni relaciji Škofja Loka-Brode. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 30-letni voznik v desnem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti z avtomobilom bočno trčil v avtomobil voznika, ki je vozil v nasprotni smeri ter s kraja nesreče odpeljal naprej. Naknadno se je vrnil nazaj na kraj prometne nesreče. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1,21 mg/l. Policistom je izjavil, da je pil po prometni nesreči, zato mu je bil odrejen strokovni pregled. Zanj policisti zbirajo obvestila in vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Hujša prometna prekrška:
Gorenjski prometniki so v soboto okoli 17. ure na območju Naklega obravnavali 42-letnega motorista, ki je motorno kolo vozil brez opravljenega vozniškega dovoljenja. Motorno kolo so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Kranjski policisti so imeli danes nekaj čez polnoč v postopku starejšega mladoletnika, ki je vozil neregistriran avtomobil brez opravljenega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran