radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 728 klicev, od tega 199 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 49 nanašalo na kriminaliteto, 43 na javni red in mir, ter 70 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 4 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 13 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 6 krat v zasebnem prostoru (tri osebe so bile pridržane).

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 3 nezakonite prehode državne meje.

Vlomi:
V Kočevju je bilo vlomljeno v trgovino, od koder so bili odtujeni tobačni izdelki in alkoholna pijača. Materialna škoda znaša okoli 5000 evrov.

V Domžalah je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder sta bili odtujeni kolesi znamke Scott in Wheeler. Materialna škoda znaša okoli 5000 evrov.

Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države
Danes, okoli 1. ure so policisti na območju Vrhnike kontrolirali osebno vozilo slovenskih registrskih označb in ugotovili, da je državljan Slovenije v vozilu prevažal 4 tujce (drž. Turčije), ki so bili predhodno že nameščeni v azilnem domu in so ga prostovoljno zapustili. Osumljencu je bila odvzeta prostost, postopki s tujci pa še potekajo.

Včeraj, okoli 12.30 so policisti na območju Logatca kontrolirali osebno vozilo romunskih registrskih označb in ugotovili, da so trije državljani Romunije v vozilu prevažali 5 tujcev (drž. Sirije), ki so bili predhodno že nameščeni v azilnem domu in so ga prostovoljno zapustili. V postopku je bilo tudi ugotovljeno, da je osumljenec vozil neregistrirano vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Osumljencem je bila odvzeta prostost, postopki s tujci pa še potekajo.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran