radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 5 - 10 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 192 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 499 klicev.

Obravnavali so 31 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 z lažjimi poškodbami.

S področja kriminalitete so obravnavali 15 tatvin,1 vlom v stanovanjsko hišo, po 3 kazniva dejanja poskusa uboja in poškodovanje tuje stvari, po 2 kaznivi dejanji nasilništvo in grožnje ter 1 kaznivo dejanje nevarne vožnje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 26 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 9 nezakonitih prehodov državne meje.

7. 6.
V enem od koprskih podjetij je neznanec vnovčil ponarejen bankovec apoenske vrednosti 50 evrov.

V okolici Ilirske Bistrice je prišlo do med sosedskega spora zaradi zemljišča. Policisti so 58-letnemu moškemu, ki je soseda žalil, izdali plačilni nalog.

Neznanec je iz ene izmed trgovin z očali na območju Kopra izvršil tatvino dveh kosov novih očal znamke Hugo Boss in David Beckam. Lastnika je s tem oškodoval za 604 evre. Sledi kazenska ovadba.

Ob 11.21 so ilirskobistriški policisti na Starodu kontrolirali 34-letnega drž. Srbije, sicer voznika osebnega avtomobila Audi Q7. V postopku se je slednji policistom izkazal s ponarejenim vozniškim dovoljenjem. Nadalje so ugotovili, da omenjeni ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu osebni avtomobil zasegli. V nadaljevanju je bil z obdolžilnim predlogom priveden k dežurnemu sodniku za prekrške na OS Koper, zaradi ponarejanja listin pa bo kazensko ovaden.

V okolici Sežane sta se zaradi gradnje medsebojno žalila soseda, 40-letna ženska in 66-letni moški. Obema so policisti izdali plačilni nalog.

V Luciji smo obravnavali spor med bivšima partnerja, pri čemer je 36-letni moški svojo bivšo partnerko žalil, jo odrival in ji vzel telefon. Policisti mu bodo izdali plačilni nalog.

Ob 15.07 smo bili obveščeni, da je oče ene od učenk po telefonu grozil učiteljici na eni izmed osnovnih šol v piranski občini. Sledi kazenska ovadba.

Ob 19.53 so bili piranski policisti napoteni na cesto Lucija - Sečovlje, kjer je v bližini gostilne Marička padel 61-letni voznik motornega kolesa BMW. Policisti so ugotovili, da je slednji zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal izven vozišča in padel ter se pri tem lažje telesno poškodoval, vendar je zdravniško pomoč odklonil. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,56 mg/l alkohola. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog.

V Kopru sta 33-letni in 27-letni moški žalila in vpila na žensko, pri čemer se je eden od njiju zapodil proti njej z namenom, da jo udari. To je preprečil tretji moški. Ob prihodu na kraj se oba napadalca nista umirila in sta bila vidno pod vplivom alkohola, zaradi česar jima je bilo odrejeno pridržanje. Obema so policisti izdali plačilne naloge.

Koprski prometni policisti so imeli na razcepu Nanos v postopku 40-letnega madžarskega državljana, ki je pred tem z osebnim avtomobilom BMW na avtocesti na viaduktu Slatina (območje PU Celje) na delu ceste, kjer je hitrost omejena na 100 km/h, vozil s hitrostjo 173 km/h. Izrekli so mu globo, ki jo je poravnal takoj na kraju.

8. 6.
Ob 01.33 smo bili obveščeni, da je oškodovanec v Bertokih izsledila dva fanta, ki se vozita z mopedom, ki mu je bil pred kratkim ukraden v Ankaranu. Policisti so ugotovili, da sta dva 15-letna fanta 7. 6. 2024 ob 23.00 uri na parkirišču v Ankaranu, pristopila do mopeda znamke Piaggio ZIP, katerega sta brez dovoljenja lastnika uporabila za vožnjo in tako protipravno odvzela motorno vozilo. Sledi kazenska ovadba.

Ankarančanka nas je obvestila, da sta ji znanca, ki sta bila pri njej na obisku, v času ko se je ona nahajala v kuhinji, iz denarnice ukradla 500 evrov gotovine. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 11.41 je prišlo v Kortah do spora med 53-letnim in 72-letnim moškim. Prvi je drugega žalil in ga s pestjo udaril v obraz, nakar je kraj zapustil. Zoper njega sledi hitri postopek.

Ob 13.02 so bili policisti napoteni v Pobege, kjer je 56-letna ženska kričala in vznemirjala sosede. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Množični pretep in poskus uboja v Sežani:
Ob 17.29 smo bili obveščeni, da se na terminalu v Sežani pretepa več oseb. Čez nekaj minut smo obvestilo prejeli še iz ZD Sežana, od koder so sporočili, da imajo v oskrbi hudo poškodovanega moškega, ki je bil zaboden v pretepu. Hudo poškodovanega so z reševalnim vozilom odpeljali v Bolnico Izola. Istočasno so zdravniško pomoč v ZD Sežana iskale še tri druge osebe, ki so poškodbe zadobile v že naznanjenem pretepu.

Policisti so na kraju ugotovili, da sta se na terminalu srečali dve skupini državljanov Severne Makedonije, med katerimi je zaradi dolžniških razmerij, prišlo do pretepa, v katerem je bilo udeleženih 8 oseb. V pretepu so uporabili tudi več nevarnih predmetov.

Ugotovljeno je bilo, da je eden od osumljencev, 53-letni moški med pretepom z nožem v hrbet zabodel 42-letnega moškega, ki je bil v nadaljevanju z reševalnim vozilom odpeljan v Bolnico Izola. Drugi osumljenec, 49-letni moški pa je z osebnim avtomobilom poskušal povoziti skupino oseb, ki so v omenjenem pretepu sodelovale. Več v pretepu udeleženih oseb je bilo lažje telesno poškodovanih.

Na kraju je bila odvzeta prostost petim osumljencem. Dva osumljena, gre za 53 letnega in 49 letnega državljana Severne Makedonije, se še vedno nahajata v policijskem pridržanju, medtem ko je bilo ostalim trem osumljenim, po končanih postopkih na Policiji, pridržanje zaključeno.

Vodenje predkazenskega postopka je prevzelo Okrožno državno tožilstvo v Kopru, katero je naročilo, da se oba še vedno pridržana osumljenca, za kaznivi dejanji poskusa uboja, s kazenskima ovadbama privede na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru.

Za kaznivo dejanje Uboj (po prvem odstavku 115. člena Kazenskega zakonika (KZ-1)) je zagrožena kazen zapora od petih do petnajstih let.

Poskus uboja in več drugih kaznivih dejanja v Dobravi:
Ob 17.51 smo bili s strani občana obveščeni, da ga je v Dobravi nad Strunjanom napadel znanec. Slednji je z vozilom trčil tudi v kolesarko in se nato s kraja odpeljal.

Policisti so na kraju ugotovili, da je 57-letni moški z vozilom prehitel drug osebni avtomobil, v katerem se je kot sopotnica nahajala njegova nekdanja 52-letna partnerica, medtem ko je vozilo vozil njen 44-letni sorodnik. 57 letni moški je nato s svojim vozilom močno zavrl, se ustavil in izstopil iz vozila. Pristopil je do drugega, nasilno zaustavljenega vozila, odprl voznikova vrata in iz vozila poskušal izvleči 52-letno žensko. Navedeno mu ni uspelo, saj je 52 letni ženski iz vozila uspelo zbežati. Za tem se je 57 letni moški usedel nazaj v svoje vozilo in zapeljal vzvratno, pri čemer je s svojim vozilom trčil v za njim stoječe vozilo, ki ga je nazaj potiskal približno 30 metrov. Po opisanem trku je 57 letni moški zapeljal naprej in z vozilom poskušal povoziti 44-letnega moškega, ki je stal ob vozišču, vendar je ta pravočasno odskočil. Zatem je 57 letni moški trčil v 44-letno kolesarko, ki se je naključno pripeljala mimo. Ta je pri tem padla po vozišču in se lahko telesno poškodovala. Po opisanem se je 57 letni moški s kraja odpeljal in se naslednjega dne sam oglasil na eni izmed policijskih postaj v Ljubljani, kjer so mu policisti odvzeli prostost in odredili 48-urno policijsko pridržanje.

Na podlagi naročila Okrožnega državnega tožilstva v Kopru, katero usmerja predkazenski postopek, bo osumljeni 57- letni moški, s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, zaradi podanega utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj nasilništva, poskusa uboja, grožnje, poškodovanje tuje stvari in nevarne vožnje v cestnem prometu.

V Izoli je neznani storilec ukradel moped znamk Piaggio ZIP bele barve z nameščeni registrskimi tablicami KP 4K-J6. Lastnico je oškodoval za 1.200 evrov.

Koprski policisti so ob 19.55 v Kopru zaustavili 14-letnega voznika mopeda, za katerega se je med postopkom izkazalo, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Moped so mu zasegli in predali v hrambo sodnemu izvršitelju, zoper mladoletnega voznika pa sledi obdolžilni predlog. O postopku so policisti obvestili tudi njegove starše.

Piranski policisti so ob 22.08 v Strunjanu ustavili 46-letnega državljana Srbije, sicer voznika osebnega avtomobila, saj se je vozil z dvema predrtima pnevmatikama. Policisti so ugotovili, da je bil pred tem udeležen v prometni nesreči na območju Portoroža, kjer je zapeljal čez robnik in predrl obe sprednji pnevmatiki. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1,02 mg/l alkohola, ravno tako so ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Osebni avtomobil so mu zasegli in predali sodnemu izvršitelju. Policisti so mu odredili pridržanje ter ga v nadaljevanju z obdolžilnim predlogom privedli k sodniku za prekrške na OS Koper.

9. 6.
Koprski policisti so v Sv. Antonu ustavili 32-letnega voznika osebnega avtomobila. Slednji predhodno na znake policistov v Dekanih ni ustavil in je z vožnjo nadaljeval proti Sv. Antonu, kjer je bil nato ustavljen. V postopku so policisti ugotovili, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,85 mg/l alkohola, ravno tako so mu odredili hitri test na prepovedan droge, ki je bil pozitiven. Osebni avtomobil so mu policisti zasegli in predali sodnemu izvršitelju, zoper voznika pa sledi obdolžilni predlog.

V Žusterni je neznanec iz tam parkiranega osebnega avtomobila odtujil registrsko tablico KP LD-330.

Na počivališču Povir je neznanec preko noči iz rezervoarja tam parkiranega tovornega vozila odtujil 800 litrov dizelskega goriva. Voznika je s tem oškodoval za 1.300 evrov.

Ob 13.05 uri smo bili obveščeni o izlitju goriva v morje na območju izolske marine. Policisti so ugotovili, da je na bencinskem servisu Marina Izola pri točenju goriva v plovilo, last 54-letnega Ljubljančana, zaradi tehnične napake na dovodnih ceveh prišlo do izlitja cca. 300 litrov goriva v morje. Na kraj so prišli pomorski inšpektor, zaposleni iz Uprave za pomorstvo, gasilci iz PGB Koper ter plovilo za čiščenje morje, ki ga upravlja Služba za varovanje obalnega morja (SVOM) pri Agenciji RS za okolje. Gasilci so zavarovali širjenje madeža, nadaljnje postopke pa je na kraju prevzel pomorski inšpektor, ki je lastniku prepovedal izplutje.

Ob 13.33 smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Postojni. Neznani storilec je pregledal prostore in iz notranjosti izvršil tatvino mopeda Tomos A3F in motorne žage Stihl. Lastnika je s tem oškodoval za 1.700 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Do gostinskega lokala v Izoli je prišel vinjen 45-letni moški in na goste vpil, da so mu ukradli kolo, ravno tako je s pasom udarjal po mizah. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Ob 21.08 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda v Dekanih. Policisti so ugotovili, da je 65-letni moški pristopil 38-letnega moškega in na njega vpil in kričal, da se mu bo maščeval, ker je poklical policijo in ga prijavil, da ima glasno glasbo. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Ob 21.20 smo bili s strani občana obveščeni, da po hitri cesti iz smeri Bertokov proti Ljubljani po cesti močno vijuga osebni avtomobil. Policisti so vozilo ustavili na počivališču Ravne ter 53-letnemu vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,79 mg/l alkohola. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Loris Čendak
višji policijski inšpektor
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran