radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniNeznanec na Vršiču ukradel kolesarsko torbo
V soboto, 8. junija ob 16.59, je bila Policija obveščena, da je neznani storilec tega dne okoli 11. ure v Tičarjevem domu na Vršiču z mize pred omenjenim domom ukradel kolesarsko torbo z vsebino (v njej je oškodovanec imel poleg gotovine tudi druge predmete in osebne dokumente) na škodo državljana Francije. Neznanec je z ukradenimi predmeti kraj zapustil v neznani smeri, s tem dejanjem je bila francoskemu državljanu povzročena materialna škoda za okoli 400 evrov. Policisti PP Bovec primer preiskujemo v smeri suma kaznivega dejanja Zatajitev (po petem odstavku 208. člena KZ-1).

Tatvina goriva na počivališču ob hitri cesti H4 v Šempasu
V soboto, 8. junija ob 7.14, so policisti obravnavali tatvino goriva tekom noči iz tujega tovornega vozila na počivališč ob hitri cesti H4 v Šempasu. Neznani storilec je iz tujega tovornega vozila iztočil oz. ukradel dizelsko gorivo in gospodarski družbi iz Severne Makedonije povzročil za približno 600 evrov materialne škode. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Pod viaduktom hitre ceste H4 na Vogrskem našli pred kratkim odtujeno motorno vozilo
V soboto, 8. junija v dopoldanskem času, so policisti PP Nova Gorica obravnavali odvzem motornega vozila na Goriškem. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v zadnjih dneh oz. v času med 31. majem in 8. junijem letošnjega leta z dvorišča v Solkanu ne neznan način odpeljal kombi znamke VW in ga parkiral pod viaduktom Vogrsko, pri uvozu na hitro cesto H4 in ta ga tam pustil. Policisti primer preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja Odvzem motornega vozila (po prvem odstavku 210. člena KZ-1).

Neznanec med vikendom v Goriških Brdih vlomil v tuje osebno vozilo
V soboto, 8. junija popoldne, so policisti PP Nova Goric v naselju Ceglo (občina Brda) obravnavali vlom v tuje osebno vozilo znamke Ford Galaxy. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec tekom popoldneva pri gostinskem objektu v omenjenem naselju razbil manjše trikotno steklo na prednji desni strani avtomobila, avstrijskih registrskih številk in iz notranjosti odvzel različne predmete (bančne kartice, osebne dokumente in mobilni telefon). S tem nezakonitim ravnanjem je storilec oškodovancu iz Avstrije povzročil za približno 1.500 evrov materialne škode. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Sum vožnje pod vplivom prepovedanih drog
Policisti PP Nova Gorica so med vikendom oz. v soboto, 8. junija v zgodnih jutranjih urah, v Novi Gorici ustavili voznika začetnika. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti z alkotestom (rezultat je pokazal 0,21 mg/l alkohola), v nadaljevanju so mu odredili tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat je bil pozitiven na prepovedane droge (kokain), zato mu je bil odrejen strokovni pregled na prepovedane droge, ki ga je opravil v zdravstveni ustanovi. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Vožnja pod vplivom alkohola
Včeraj, 9. junija dopoldne, so policisti PP Bovec na območju Žage (občina Bovec) ustavili in kontrolirali 34-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (0,83 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), kršitelja čaka še srečanja s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog
Policisti PP Idrija so v soboto, 8. junija v zgodnjih večernih urah, v Idriji 34-letnemu moškemu v postopku zasegli ročno zvito cigareto s posušeno neznano rastlino zaradi suma, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Policisti so zaseženo snov poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper omenjeno osebo uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Na Idrijskem padel in se huje poškodoval 30-letni kolesar
Policija je bila v soboto, 8. junija zvečer, obveščena o prometni nesreči III. kategorije na Idrijskem, kjer je padel in se poškodoval kolesar. Po sedaj zbranih podatkih je 30-letni kolesar okoli 21.20 ure vozil iz Vojskega proti Idriji po strmem klancu navzdol in v kraju imenovanem »nikova« srečeval z nasproti vozečimi vozili. Pri tem se je kolesar umikal desno in posledično zapeljal preko desnega roba vozišča in na neutrjeni peščeni bankini izgubil nadzor nad kolesom ter padel na levi bočni del ter se huje poškodoval. Kasneje ga je domačin odpeljal s kraja prometne nezgode do ZD Idrija, kjer so mu nudili zdravniško pomoč. Po nudeni oskrbi so poškodovanca odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Prometna nesreča I. kategorije v Novi Gorici
Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so v soboto, 8. junija zvečer, v neposredni bližini večjega nakupovalnega centra na Goriškem obravnavali prometno nesreči I. kategorije in v kateri je bil udeležen voznik osebnega avtomobila državljan Bolgarije. V nadaljevanju postopka so mu policisti Postaje prometne policije Nova Gorica odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga je odločno odklonil, prav tako je želel kraj zapustiti med izvedbo policijskega postopka. Policisti so skladno s svojimi pooblastili bolgarskemu vozniku odredili pridržanje v policijskih prostorih (po 24. členu ZPrCP). Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi v naselju Cesta
V soboto, 8. junija ob 6.10, smo bili obveščeni o povoženju divjadi na območju naselja Cesta v občini Ajdovščina. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila med vožnjo o regionalni cesti v naselju Cesta s sprednjim delom vozila zadel srnjaka, omenjeno divjad pa je po trku odbilo na nasprotno stran vozišča, kjer je vanj trčilo še drugo osebno vozilo. Omenjena divjad je na kraju poginila, zanjo je poskrbel član tamkajšnje lovske družine. Na vozilih je nastala materialna škoda. Policisti PP Ajdovščina so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran