radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so med 7. 6. in 10. 6. posredovali v 231 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 690 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, šest prometnih nesreč, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 24 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 49-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Huje poškodovana kolesarka
Policisti PP Šentjernej so bili 8. 6. nekaj po 10. uri obveščeni o prometni nesreči v Šentjerneju. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 38-letna ženska kolesarila v skupini treh kolesarjev. Kolesar, ki je vozil pred njo, je zmanjšal hitrost, 38-letnica pa je trčila v zadnje kolo, padla in se huje poškodovala. Reševalci so jo oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
Policisti PP Dolenjske Toplice so bili 7. 6. okoli 15. ure obveščeni o prometni nesreči v Starih Žagah. Opravili so ogled in ugotovili, da je 33-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v varovalno ograjo. Povzročitelj, ki s je v nesreči lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,35 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov mu bodo izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča na avtocesti
8. 6. okoli 16.30 se je zgodila prometna nesreča na avtocesti pri izvozu za Novo mesto. Po prvih ugotovitvah policistov PPP Novo mesto 36-letni voznik osebnega avtomobila ni vozil po sredini prometnega pasu, zato je izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo. Lažje poškodovana potnika in potnico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Na mejni prehod z 1,6 promili alkohola
Na mejni prehod Obrežje je v noči na 9. 6. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila BMW slovenskih registrskih oznak. Policisti so 25-letnemu vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,78 miligramov alkohola. (1,6 g/kg). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Prekoračitve hitrosti
7. 6. nekaj pred 10. uro so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila Citroen nemških registrskih oznak, ki je na območju Čateža ob Savi vozil s hitrostjo 186 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 56 km/h. 45-letnemu državljanu Hrvaške so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izrekli globo.

8. 6. okoli 9.30 so prav tako na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf nemških registrskih oznak, ki je na območju Čateža ob Savi vozil s hitrostjo 213 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 83 km/h. 22-letnemu državljanu Nemčije so izrekli globo.

9. 6. v jutranjih urah so kontrolirali voznika osebnega avtomobila Porsche panamera švicarskih registrskih oznak, ki je vozil s hitrostjo 193 km/h in voznika osebnega avtomobila BMW finskih registrskih oznak, ki je vozil s hitrostjo 187 km/h. 50-letnemu vozniku poršeja iz Belgije in 37-letnemu vozniku BMW-ja so zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izrekli globo.

Vlomi in tatvine
Med 7. 6. in 9. 6. je na območju Golušnika nekdo vlomil v počitniško hišo. V objekt mu ni uspelo vstopiti, z vlomom pa je povzročila za okoli 1.000 evrov škode.

V Zavratcu je v noči na 9. 6. neznanec poskušal vlomiti v prostore društva. V notranjost mu ni uspelo priti, povzročil je le premoženjsko škodo, povzročeno z vlomom.

V noči na 9. 6. je v Krškem nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar.

V Spodnjem Starem Gradu je v noči na 9. 6. neznanec vlomil v gostinski lokal in odtujil prenosno blagajno in mobilni telefon. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.500 evrov škode.

Na parkirnem prostoru ob prireditvenem prostoru v Trebelnem je v noči na 9. 6. nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil denar in bančne kartice.

V Kostanjevici na Krki je na parkirnem prostoru 9. 6. okoli 19. ure neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbico z denarjem, dokumenti in mobilnim telefonom.

Med 4. 6. in 9. 6. je na Gubčevi ulici v Krškem nekdo vlomil v klet stanovanjskega bloka in odtujil električni skiro, manjši hladilnik in električni žar.

V noči na 10. 6. so v Krškem neznanci vlomili v prodajalno in odtujili tobačne izdelke. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so med 7. 6. in 10. 6. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Kapele, Loče, Nova vas pri Mokricah, Brežice) izsledili in prijeli 73 državljanov Sirije, 69 državljanov Afganistana, 21 državljanov Bangladeša, 17 državljanov Turčije, 13 državljanov Pakistana, 11 državljanov Iraka, deset državljanov Indije, deset državljanov Rusije, osem državljanov Nepala, osem državljanov Irana, tri državljane Somalije, tri državljane Mongolije, tri državljane Burundija, tri državljane Egipta, dva državljana Šrilanek, dva državljana Maroka, državljana Kitajske, državljana Palestine in državljana Azerbejdžana. Na območju PP Črnomelj (Žuniči) so prijeli dva državljana Maroka državljana Sirije, državljana Palestine in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Požar
9. 6. nekaj po 17. uri smo bili obveščeni o požaru na Savski cesti v Sevnici, kjer je zagorelo ostrešje silosa v podjetju. Požar so gasilci omejili in pogasili, poškodovan ni bil nihče. Policisti so zavarovali območje, danes pa nadaljujejo s preiskavo in ogledom požarišča in ugotavljajo vzroke za nastanek požara. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran