radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 722 klicev, 216 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 45 nanašalo na kriminaliteto, 67 na javni red in mir, ter 71 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete 18 tatvin, 8 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 22 prometnih nesreč z materialno škodo, 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je na umrl pešec.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil električno kolo znamke S-bikes. Lastnika je oškodoval za okoli 2.300 evrov.

V Kočevju so neznanci vlomili v trgovino in skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili električno orodje. Podjetje je oškodovano za okoli 5.000 evrov.

Na Vrhniki so neznani storilci vlomili v poslovne prostore in odtujili denar. Podjetje so oškodovali za okoli 1.100 evrov.

V Podpeči so neznani storilci vlomili v prostore društva in odtujili denar. Nastalo je za okoli 500 evrov škode.

V Mostah so neznanci vlomili v trgovino in odtujili cigarete. Po prvi oceni je nastalo za okoli 1.000 evrov škode.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 9. ure se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik mopeda. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi nepravilnega premika trčil v voznika mopeda, ki je pripeljal po kolesarski stezi. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 14.30 se je na Zaloški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznica e-skiroja. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica v križišču odvzela prednost voznici e-skiroja. Pri tem se je voznica e-skiroja lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Prometna nesreča v kateri je umrl pešec
Danes, okoli 3. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči, v kateri je primorski avtocesti med Vrhniko in Logatcem umrl 32-letni pešec, državljan Poljske. Po do sedaj zbranih podatkih je pešec hodil po pasu za počasna vozila v smeri Logatca. V neosvetljenega pešca, ki ni upošteval prepovedi hoje in zadrževanja na avtocesti, je trčil voznik tovornega vozila. Pri tem se je pešec tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah prometne nesreče. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Avtocesta je bila v smeri Postojne zaradi ogleda in odpravljanja posledic prometne nesreče zaprta do 6. ure.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran