radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 712 klicev, 198 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 64 nanašalo na kriminaliteto, 50 na javni red in mir, ter 67 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 14 tatvin, 4 vlome (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju odvzeli prostost in zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 22 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil motorni žagi ter vrtalnik Hilti. Lastnika je oškodoval za okoli 3.500 evrov.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 18. ure se je na lokalni cesti od Gorenja proti Mali gori na območju Kočevja zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste, vozilo pa se je na nasipu prevrnilo na streho. Pri tem so se voznik in potnika v vozilu lažje telesno poškodovali. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 7. ure se je na Ilirski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznik e-skiroja. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri zavijanju v križišču odvzela prednost vozniku e-skiroja. Pri tem se je voznik e-skiroja lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran