radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 57 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 136 klicev.

Obravnavali so 11 prometnih nesreč z materialno škodo in zasegli 1 vozilo, s področja kriminalitete so obravnavali 1 tatvino, zaradi kršitve javnega reda in miru je bilo 6 intervencij.

V Kopru so policisti popoldan ustavili 40-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Portorožu je nekdo državljanom Nemčije na plaži iz denarnice ukradel gotovino.

Ob 17. uri je v Vanganelu domačin sprehajal psa, ko je do njiju pritekel odvezan pes in prijaviteljevega psa skušal napasti. Lastnik je, da bi psa obvaroval, nastavil nogo, pes pa ga je ugriznil. Sledi hitri postopek za lastnika napadalnega psa in poročilo na UVHVVR.

Koprski policisti so obravnavali nasilje v družini. Sinu, ki je pretepal očeta in mu grozil, so izrekli ukrep prepovedi približevanja, podana bo kazenska ovadba.

Ob 22.28 so policisti na avtocesti zaustavljali osebni avtomobil znamke Seat alhambra, francoske registracije, ki na znake ni ustavil, ampak je pospešeno peljal naprej. Peljal je mimo Kozine, proti Kopru, pri Bertokih je vozilo zapustilo avtocesto. Na stari cesti so policisti uporabili stinger za zaustavitev, ki ga je voznik prevozil in peljal naprej proti Serminu. Ustavili so ga v bližini pristanišča. V avtomobilu sta bili dve osebi, dva državljana Tunizije, za oba so uporabili prisilna sredstva. 35-letnemu vozniku so odredili preizkus alkoholiziranosti (0.13 mg/l) in hitri test za droge, ki je bil pozitiven na kanabis in kokain. 29-letni sopotnik ima ukrep zavrnitev vstopa v Schengensko območje (razpisnica Italija). Vozilo so zasegli, vsi postopki še potekajo.

Ob 1. uri so pri Luciji ustavili 56-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,96 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran