radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor smo v času od 5. ure dne 14.5.2024 do 5.ure 15.5.2024 prejeli 331 klicev, med katerimi je bilo 116 interventnih dogodkov. Od tega:

  • 17 obvestil s področja kriminalitete. Največ je bilo tatvin, poškodovanje tuje stvari, goljufij.
  • 32 prometnih nesreč, v dveh prometnih nesrečah se je ena oseba hudo telesno poškodovala ena pa lahko, v dveh prometnih nesrečah sta se dve osebi lažje telesno poškodovali, v ostalih prometnih nesrečah je nastala zgolj gmotna škoda, od tega je bilo 7 prometnih nesreč z udeležbo živali. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov smo zasegli eno motorno vozilo.
  • 10 obvestil v zvezi s kršitvami javnega reda in miru. Od tega 3 kršitev v zasebnem prostoru in 7 kršitev na javnem kraju.

policija splosniDržavna meja in tujci
Policisti so včeraj ob 12. uri v kraju Presika izsledili sedemindvajset tujcev od tega enaindvajset državljanov Sirije, dva državljana Egipta, tri državljane Turčije in enega državljana Iraka, ki so na nedovoljen način vstopili v Republiko Slovenijo. Tujci so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito.

Policisti so včeraj ob 17. 36 v kraju Središče ob Dravi izsledili sedem tujcev od tega šest državljanov Afganistana in en državljan Irana, ki so na nedovoljen način vstopili v Republiko Slovenijo. Tujci so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito.

Policisti so nocoj okoli 3.46 v kraju Gorišnica ustavili vozilo češke registracije, ki ga je vozil 56 letni državljan Gruzije. V postopku je bilo ugotovljeno, da je v vozilu prevažal štiri državljane Turčije, ki jih je na nedovoljen način pripeljal iz smeri Republike Hrvaške. Gruzijcu so odvzeli prostost ter ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, Turki pa bodo po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Drugih odmevnejših dogodkov nismo obravnavali.

Petar Habrun, univ. dipl. iur.
vodja izmene OKC PU Maribor
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran