radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniOb današnjem varovanju shoda so policisti v največji možni meri preprečevali vsakršna kazniva ravnanja ter zagotavljali uresničevanje ustavno zagotovljene pravice do svobode izražanja ter do mirnega zbiranja in javnih zborovanj. Dodajamo da je policija pred in med dogodkom tesno in tvorno sodelovala z organizatorjem, ki je odgovoren za zagotavljanje reda na prijavljenih shodih. Policija je naloge varovanja življenja in premoženja ljudi opravlja v okviru zakonskih pooblastil in v primeru zaznanih kaznivih dejanj ali prekrškov tudi ukrepala skladno in v okviru zakonskih možnosti.

Pred shodom, ki je potekal na območju centra Ljubljane, smo prejeli prijavo o sumu kaznivega dejanja tatvine, kjer osumljenec še ni znan. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali smo tudi kršitvi javnega reda in miru, kjer policisti zoper znana osumljenca zbirajo obvestila zaradi suma kršitve po 20. člena Zakona o javnem redu in miru. Po prvih podatkih je v enem primeru znani osumljenec v prepiru zoper oškodovanca uporabil solzivec, v drugem primeru pa je znani osumljenec oškodovanca polival z vodo in proti njemu metal jajca.

Kolikor je znano do sedaj, je šlo je za posamične dogodke pred začetkom samega shoda, ki jih vnaprej ni bilo mogoče predvideti. Policisti so med shodom sicer zaznali nekaj posameznikov, ki so izražali nasprotna mnenja in so v okviru pooblastil, ugotavljali identiteto teh oseb skladno z 40. členom Zakona o nalogah in pooblastilih policije, neposredno pa niso zaznali kršitev. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo v primeru drugih zaznanih kršitev oziroma kaznivih ravnanj ustrezno ukrepali.

Poudarjamo, da imamo v policiji ničelno toleranco do vsakršnih oblik kaznivih ravnaj, v tej zvezi še posebej v kolikor gre za sume kaznivih ravnanj javnega spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti in vsakršno naznanjeno ali zaznano kaznivo ravnanje obravnavamo celovito ter s ciljem, da se storilce tovrstnih dejanj odkrije in ustrezno procesuira.

Hkrati kot že večkrat pozivamo vse, tako žrtve kot priče morebitnih kaznivih ravnanj, da o tem takoj obvestijo policijo na št. 113, lahko tudi anonimno na 080 1200.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran