radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 784 klicev občanov. 217 klicev je bilo interventnih, 6 nujnih.

55 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 4 s področja mejnih zadev in tujcev, 87 s področja prometne varnosti in 77 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
Od petka do danes smo obravnavali 3 prometne nesreče s hudimi poškodbami, 6 z lažjimi in 23 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami smo včeraj, nekaj pred 15. uro, obravnavali v Kapli, kjer je voznik osebnega vozila, zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo trčil v vozilo voznice, ki je vozila pred njim. Povzročitelj se je v trčenju hudo poškodoval, poškodovani sta bili tudi voznica in njena sopotnica. Povzročitelja bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Drugi dve prometni nesreči s hudimi poškodbami smo obravnavali na območju Slovenskih Konjic in Šmarja pri Jelšah. V obeh primerih sta padli kolesarki.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali v 33. primerih.

Kriminaliteta
V petek smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Celju. Storilec je ukradel gotovino, več parfumov, dva para športnih copat in nekaj drugih stvari.

V Trju, na območju Policijske postaje Žalec, smo obravnavali vlome v štiri osebna vozila. Storilec je ukradel denarnice z gotovino in bančnimi karticami ter harmoniko.

V soboto, v dopoldanskih urah, smo bili obveščeni o tragični nesreči pri delu. Zgodila se je med košnjo, na območju Libeliške gore. Traktor je s travnika zdrsnil po strmini, pri čemer je traktorist padel s traktorja in obležal pod njim. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl.

V soboto smo bili obveščeni o tatvini kolesa znamke Scott Ransom. Storilec je kolo ukradel iz podstrešnih prostorov stanovanjskega bloka.

V soboto smo obravnavali vlome v štiri stanovanjske hiše v Vrhu nad Laškim. Storilec je prostore preiskal, ukradel ni ničesar. Škodo je lastnikom povzročil s poškodovanjem vrat.

V noči iz sobote na nedeljo smo na območju Čečovja obravnavali rop. Neznana zamaskirana moška sta vstopila v odklenjeno stanovanje poslovno stanovanjske zgradbe in od stanovalke in stanovalca zahtevala denar. Stanovalca sta se uprla, pri čemer je neznanec moškega udaril in ga poškodoval. Stanovalca sta iz stanovanja pobegnila. V omenjeni zadevi nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

Uspešen začetek novega delovnega tedna želimo iz Policijske uprave Celje.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran