radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 118 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 67:

  • sedem s področja kriminalitete, od tega eden o vlomu, eden o tatvini,
  • petindvajset s področja prometne varnosti, od tega dva o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in dvanajst o prometni nesreči z materialno škodo;
  • sedem s področja javnega reda in miru, od tega šest o kršitvi na javnem kraju in eden o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • eden o dogodkih, nudenje pomoči v gorah.

policija splosniVlom:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 19. ure obveščeni o vlomu v omarico na območju enega izmed rekreativnih centrov. Neznani storilec si je iz denarnice prilastil dokumente, gotovino in mobilni telefon. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Blejski policisti so nekaj po13. uri obravnavali prometno nesrečo s samoudeležbo kolesarja. Kolesar je vozil z neprilagojeno hitrostjo in padel po vozišču ter bil lahko telesno poškodovan. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski prometni policisti so včeraj nekaj čez 15. uro obravnavali prometno nesrečo, v kateri je kolesar zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v pred seboj stoječi osebni avtomobil. Kolesar je bil lahko telesno poškodovan. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Pomoč v gorah:
Dežurna ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je s policijskim helikopterjem po ponedeljku, ko je reševala dvakrat, tudi včeraj večkrat poletela na pomoč v gore. V ponedeljek je rešila pohodnika, ki je na območju Bogatina obnemogel zaradi bolezenskih znakov, kasneje pa je iz nevarne situacije na območju Pece pomagala še štirim tujcem, ki so zgrešili pot in obtičali na zelo strmem in nevarnem območju.

Včeraj pa je dežurna ekipa GRZS s policijskim helikopterjem najprej obravnavala nesrečo v soteski Fratarice, kjer se je pri skoku v tolmun poškodovala udeleženka soteskanja.

Nato je ekipa na Rž-u v okolici Kredarice reševala tujca, ki je neustrezno opremljen zdrsnil na snežišču in se po srečnem naključju ustavil na robu skalnega skoka.

Tretje reševanje pa so reševalci in policijski helikopter opravili še pod goro Kompotela v Kamniško Savinskih Alpah, kjer je pohodnik pri sestopu zdrsnil na mokri skali in si poškodoval nogo. Bil je ustrezno opremljen.

Vsi dogodki so se zgodili v popoldanskem času.

resevanje helikopter 21

resevanje helikopter 22

resevanje helikopter 23

resevanje helikopter 24

(Foto: Policija)

Opozarjamo na previdnost, pozornost ter ustrezno opremljenost in pripravljenost. V gorah je tudi še sneg. Snežišča so zelo nevarna, pri hoji po njih ali pri prečenju pa je potrebna zimska oprema – cepin, čelada in dereze. Enako kot sneg je nevarna tudi mokra podlaga. Previdno.

Boštjan Repinc
vodja centra
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran