radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Ljubljanski policisti in kriminalisti so v tem tednu odvzeli prostost 37-letnemu osumljencu kaznivih dejanj vlomov, ki jih je izvajal na širšem območju Ljubljane. Utemeljeno je osumljen, da je vlomil v najmanj dve stanovanji. V enem primeru je iz stanovanja odtujil nakit, računalnik in druge tehnične predmete, v drugem pa je ostalo pri poskusu. Pri tem si je pridobil za okoli 1.800 eur protipravne premoženjske koristi. Osumljenec se je prijetju uprl, poskušal je zbežati in je osumljen tudi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. V nadaljevanju je bila na podlagi odredbe sodišča pri njem opravljena hišna preiskava, kjer so bili zaseženi predmeti povezani s kaznivimi dejanji. Zaseženi so bili vlomilsko orodje in predmeti za katere se sumi, da izvirajo iz drugih kaznivih dejanj vlomov.

Osumljenec je bil s kazensko ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja poskusa in velike tatvine ter preprečitve uradnega dejanja priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. V preteklosti je bil že obravnavan za kazniva dejanja s poglavja zoper premoženje. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil ter preverjanjem povezav še z drugimi tovrstnimi kaznivimi dejanji. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

zaseg predmetov ljubljana 1

zaseg predmetov ljubljana 2

zaseg predmetov ljubljana 3

zaseg predmetov ljubljana 4

zaseg predmetov ljubljana 5

Ob tem naprošamo morebitne oškodovance, ki bi prepoznali zasežene predmete, da o tem obvestijo policijo na št. 113, ali Policijsko postajo Ljubljana Bežigrad na št. (01) 589 60 00, lahko pa se osebno zglasijo na sedežu enote na Posavskega ulici 3, v Ljubljani.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran