radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniMed soteskanjem v kanjonu Fratarica na Bovškem se je poškodovala 29-letna Kanadčanka
Včeraj, 18. junija ob 12.41, je bila Policija obveščena, da se je pri soteskanju v kanjonu Fratarica blizu naselja Log pod Mangartom v občini Bovec poškodovala 29-letna državljanka Kanade. Omenjena Kanadčanka je uporabljala vso ustrezno opremo in se je skupaj z drugimi petimi udeleženci preko ene od tamkajšnjih agencij in pod vodstvom vodiča, državljana Nizozemske, udeležila spuščanja po soteski Fratarice. Pri šestem spustu je skočila iz štirih metrov skočila v tolmun (globok 2.5 m) in si pri tem poškodovala nogo (desni gleženj). Z zbiranjem obvestil in ugotovljenimi dejstvi in okoliščinami dogodka so policisti PP Bovec tujo krivdo izključili. Na kraj nesreče so bili s strani pristojne službe napoteni reševalci GRS Bovec in reševalci NMP ZD Tolmin. Kasneje so poškodovanko s policijskim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico na Jesenice. Policija bo o okoliščinah dogodka s pisnim poročilom obvestila pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina goriva iz dveh tovornih vozil
Danes, 19. junija zjutraj, so policisti PP Nova Gorica na območju naselja Renče obravnavali tatvino dizelskega goriva iz dveh tovornih vozil, ki sta bili parkirani pred eno od tamkajšnjih stanovanjskih hiš. S tem nezakonitim početjem je storilec povzročil za okoli 800 evrov materialne škode. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Neznanec na Goriškem z motornega kolesa odtujil registrsko tablico
Danes, 19. junija ob 10.56, smo bili obveščeni o tatvini registrske tablice iz motornega kolesa znamke Yamaha blizu gostinskega objekta v Novi Gorici (Rejčeva ulica). Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec, ki se prevaža s skuterjem, prišel do motornega kolesa oškodovanca in odtujil registrsko tablico njegovega vozila. Storilec se je s kraja kaznivega dejanja odpeljal v smeri Delpinove ulice. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Delovna nezgoda na Ajdovskem
Danes, 19. junija ob 9.40, je bila Policija obveščena o delovni nezgodi na območju Ajdovščine, kjer se je med delom poškodoval starejši občan. Do nezgode je prišlo v času, ko je občan na manjšo prikolico, ki je bila pripeta na kmetijski traktor, nalagal manjše kamenje. Omenjeni kmetijski stroj se je začel sam premikati naprej, v nadaljevanju ga je občan skušal ustaviti z lesenim predmetom, vendar mu je pri tem spodrsnilo in je posledično padel pred desno kolo traktorja; pri tem je utrpel manjšo poškodbo (poškodba noge). S strani pristojne službe so bili na kraj napoteni tudi reševalci, o dogodku je Policija obvestila tudi preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog
Včeraj, 18. junija ob 17. uri, so policisti v Volčji Dragi 27-letnemu moškemu v postopku zasegli manjšo količino delcev posušene rjave rastline, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo (konoplja in metamfetamini). Zasežene rastlinske delce so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper omenjenega moškega uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Na Idrijskem padel in se poškodoval starejši kolesar
Včeraj, 18. junija ob 14.34, smo bili obveščeni o dogodku v Idriji, kjer je padel in se poškodoval starejši kolesar. Reševalci so ga na kraju oskrbeli in ga odpeljali v ZD Idrija, kjer so mu nudili ustrezno zdravniško pomoč.

Povoženje divjadi
Včeraj, 18. junija ob 23.53, je bila Policija obveščena, da je voznica osebnega avtomobila med vožnjo izven Solkana, na glavni cesti Solkan – Plave (blizu Mrzleka), povozila srno. Omenjena divjad je po trku z vozilom na kraju poginila, policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran