radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 775 klicev, od tega 248 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 69 nanašalo na kriminaliteto, 69 na javni red in mir, ter 92 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 21 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu), goljufijo in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v petih primerih nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 24 prometnih nesreč z materialno škodo in 9 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Kočevju je bilo vlomljeno v klet, od koder so bili odtujeni prehrambni artikli. Materialna škoda znaša okoli 100 evrov.

V Grosuplju je bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik, od koder so bili odtujeni električni vodniki. Materialna škoda znaša okoli 2000 evrov.

Prijeta storilka roparskih tatvin
Policisti policijske postaje Ljubljana Center so v torek odvzeli prostost 22- letni Ljubljančanki, ki je istega dne okoli 5. ure vstopila v prodajalno bencinskega servisa v centru mesta in tam v vrečko naložila več artiklov. Prodajalno je želela zapustiti brez plačila artiklov, kar so ji skušali preprečili zaposleni. Po prerivanju je iz prodajalne pobegnila skupaj z odtujenimi artikli. Policisti so jo čez nekaj ur izsledili na območju mesta in ji odvzeli prostost. V postopku pa so ugotovili, da je ista osumljenka v začetku meseca vstopila na teraso lokala v centru in odtujila alkoholno pijačo, kar ji je poskušal preprečiti zaposleni kateremu pa je nato zagrozila z nožem v roki in s kraja pobegnila. Osumljenko, ki je bila s strani policije že večkrat obravnavana za premoženjska kazniva dejanja, so včeraj privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanjo odredil pripor.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 15. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v križišču Miklošičeve in Rojske ulice v Domžalah v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in mopedist. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila v križišču izsilil prednost mopedistu, ki se je v nesreči lažje poškodoval. Zoper povzročitelja bo izveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 12.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Cesti dr. Jožeta Pučnika v Grosuplju v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega vozila in voznica skiroja. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega vozila izsilila prednost voznici s skirojem, ki se je v nesreči lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico bo izveden prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran