radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so na podlagi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, pridobili odredbe sodišča in 7. 6. opravili hišni preiskavi na območju Šentjerneja in Dolenjskih Toplic.

V Šentjerneju so v stanovanjski hiši našli in zasegli 485 sadik prepovedane konoplje in pripomočke za gojenje. V petih prostorih, prirejenih za gojenje konoplje, so zasegli tudi ventilatorje, črpalke, grelnike, luči, prezračevalne sisteme, gnojila in druge pripomočke. Med preiskavo so ugotovili, da so trije državljani Srbije, stari 37 let, 30 let in 33 let, v najeti stanovanjski hiši kot člani hudodelske družbe sodelovali pri gojenju prepovedane droge. Mimo uradnega števca elektro distributerja so speljali električni vodnik, ki je napajal električne aparate, potrebne za gojenje in na ta način v enem letu oškodovali elektro distributerja za nekaj manj kot 25.000 evrov.

V stanovanjski hiši v Dolenjskih Toplicah so med hišno preiskavo našli in zasegli 1001 sadiko konoplje. Tudi tukaj so v več prostorih, prirejenih za gojenje, našli in zasegli različna grelna telesa, luči, črpalke, prezračevalne sisteme, ventilatorje, gnojila in ostale pripomočke. Ugotovljeno je bilo, da je kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog osumljen 39-letni državljan Srbije in Bosne in Hercegovine, ki je s sostorilci gojil prepovedano drogo in z namenom zagotavljanja električne energije za aparate speljal električni vodnik mimo uradnega števca in distributerja v enem letu oškodoval za več kot 33.500 evrov. Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev sostorilcev kaznivih dejanj.

zaseg konoplje novo mesto 1

zaseg konoplje novo mesto 2

zaseg konoplje novo mesto 3

zaseg konoplje novo mesto 4

zaseg konoplje novo mesto 5

zaseg konoplje novo mesto 6

zaseg konoplje novo mesto 7

zaseg konoplje novo mesto 8

(Foto: PU Novo mesto)

Osumljencem so policisti odvzeli prostost in jih pridržali. 37-letnega in 39-letnega osumljenca so s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in tatvin privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor. Za kazniva dejanja bodo ovadili tudi 30 letnika in 33-letnika.

Kazenski zakonik določa, da kdor neupravičeno proizvaja, predeluje, prodaja ali ponuja naprodaj ali zaradi prodaje ali dajanja v promet kupuje, hrani ali prenaša ali posreduje pri prodaji ali nakupu ali kako drugače neupravičeno daje v promet rastline ali substance, ki so razvrščene kot prepovedane droge ali nedovoljene snovi v športu, ali predhodne sestavine, ki se uporabljajo za izdelavo prepovedanih drog, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let. Če je dejanje storjeno v hudodelski združbi za izvedbo takih dejanj, ali če je storilec tega dejanja organiziral mrežo prekupčevalcev ali posrednikov, se kaznuje z zaporom od petih do petnajstih let. Za kaznivo dejanje tatvine je predvidena kazen zapora do treh let. Kdor vzame komu tujo premično stvar, da bi si jo protipravno prilastil, se kaznuje z zaporom do treh let.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran