radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 792 klicev, 259 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 71 nanašalo na kriminaliteto, 74 na javni red in mir, ter 90 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 17 tatvin, 10 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju odvzeli prostost in zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 26 prometnih nesreč z materialno škodo, 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bila huje poškodovana kolesarka. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 17 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 3 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
Na Viču je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V Domžalah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil električna skiroja znamke Shaomi in električno orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

Na Viču so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili mobilne telefone in drugo tehnično blago. Po prvi oceni je nastalo za več tisoč evrov škode.

Na Viču so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili električni skiro. Nastalo je za okoli 350 evrov škode.

V okolici Komende je bilo vlomljeno v gradbena kontejnerja od koder so odtujili več baterijskega orodja, baterije, polnilce ter računalnik. Povzročili so za okoli 800 evrov škode.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 13. ure se je na Komenskega ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi vožnje preblizu roba ceste padla in se huje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UBKC Ljubljana, njeno življenje pa ni ogroženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 18.30 se je na Zaloški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica e-skoroja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčila v obcestni objekt, padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 17.30 se je na Večni poti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s cest in trčil v drevo. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 12.30 se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik mopeda. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri vključevanju v promet odvzel prednost vozniku mopeda. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 7. ure se je na Gameljski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri premiku z vozilom trčil v kolesarja. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 14.30 se je na Cesti na Brdo v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran