radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 122 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 60:

  • enajst s področja kriminalitete, od tega dve o tatvini;
  • enaindvajset s področja prometne varnosti, devet o prometni nesreči z materialno škodo;
  • trinajst s področja javnega reda in miru, od tega osem o kršitvi na javnem kraju in dve o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • dva o dogodkih, od tega eden gorski nesreči in eden o požaru.

policija splosniTatvina:
Jeseniški policisti so bili včeraj po 17. uri obveščeni o tatvini registrski tablic. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Blejski policisti so bili včeraj nekaj pred 22. uro obveščeni o tatvini nahrbtnika z vsebino. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Požar:
Škofjeloški policisti so bili včeraj nekaj po 13. uri obveščeni o požaru v enem izmed podjetij na območju Grenca. Policisti so na kraju ugotovili, da do požara ni prišlo. Materialna škoda ni nastala prav tako pa ni prišlo do ogrožanja ljudi in premoženja. Policisti obravnavajo zadevo kot dogodek.

Nesreča z viličarjem:
Kranjski policisti so bili včeraj nekaj pred 16. uro obveščeni o nesreči z viličarjem pri pospravljanju sena. Po podatkih s katerimi razpolagamo se je voznik viličarja prevrnil v skladišču bal sena v globino. V nesreči je voznik viličarja utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju umrl. Policisti so kraj zavarovali, opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah nesreče. O vseh ugotovitvah bod obveščali pristojno državno tožilstvo.

Gore:
Policijski helikopter je z dežurno ekipo GRZS za helikoptersko reševanje v gorah pomagal tudi včeraj. V zdravstveno ustanovo je prepeljal pohodnika, ki se je poškodoval na pobočju Črne prsti. Okoliščine kažejo, da se je popoldan pri sestopu iz Črne prsti proti Bohinjski Bistrici na označeni planinski poti spotaknil in padel s poti ter se poškodoval po glavi in rokah. Pomoč so mu nudili drugi prisotni na kraju. V spremstvu je prišel do Orožnove koče na planini za Liscem, od koder so poklicali na interventno številko 112. Gre za tujca, ki je bil za turo primerno opremljen.

helikopter resevanje 41

helikopter resevanje 42

Od prejšnje sobote je policijskih helikopter v gore poletel 12-krat, od začetka meseca pa 15-krat. Najpogostejši razlogi za nesreče, v katerih je posredoval helikopter, so bili padci in zdrsi, pretežno na območju Julijskih Alp in v visokogorju. V štirih primerih pohodniki – v vseh primerih gre za tujce – niso bili ustrezno opremljeni za turo. Glede na vremensko napoved, bo preko vikenda tudi deževalo. Poti bodo zato lahko mokre in spolzke, ponekod pa je tudi še sneg. Kjer je sneg, je zaradi varnosti obvezna zimska oprema (čelada, dereze, cepin). Bodite odgovorni in pazite nase, stanodajalci pa tujce prosimo opozorite na zahtevnost slovenskih gora in jim predlagajte ture s planinskimi in gorskimi vodniki.

Boštjan Repinc
vodja centra
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran