radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 130 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 48

  • devet s področja kriminalitete, od tega dve o tatvini, dve o vlomu, ena poškodovanju tuje stvari;
  • petnajst s področja prometne varnosti, dve o prometnih nesrečah s telesnimi poškodbami, šest o prometnih nesrečah z materialno škodo;
  • devet s področja javnega reda in miru, od tega tri o kršitvi na javnem kraju in tri o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • osem o dogodkih, od tega eden o delovni nesreči.

policija splosniTatvina:
Radovljiški policisti so bili včeraj nekaj po 21. uri obveščeni o tatvini koles in poškodovanju ključavnice s katerimi so bila zaklenjena kolesa. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Jeseniški policisti so bili včeraj nekaj pred 12. uro obveščeni o tatvini denarnice in denarja v njej na območju enega izmed podjetij na Jesenicah. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost:
Kranjskogorski policisti so včeraj nekaj pred 17. uro obravnavali prometno nesrečo z udeležbo motorista, ki je trčil nasproti v osebno vozilo. Motorist je bil telesno poškodovan. Okoliščine kažejo izsiljevanje prednosti voznika osebnega vozila. Policisti zoper povzročitelja vodijo prekrškovni postopek.

Nesreča s padalom:
Kranjski policisti so bili v petek okoli 19. ure obveščeni o prisilnem pristanku jadralnega padalca, ki se je pri pristajanju telesno poškodoval. Policijski helikopter je z dežurno ekipo GRZS za helikoptersko reševanje v gorah poškodovanega planinca odpeljal v bolnišnico. O dogodku je bil obveščen pristojen inšpektor za letalske nesreče. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in vodijo postopek.

Gore:
Policijski helikopter je preko vikenda na pomoč v gore in druge težko dostopne kraje poletel kar osemkrat. Z dežurno ekipo GRZS za reševanje v gorah so v petek in nedeljo reševali po 3-krat, v soboto pa 2-krat.

V petek zjutraj so na planini Koren z gorskimi reševalci in veterinarjem iz grape najprej rešili dve odrasli kravi. Z nevarnega prepadnega terena so ju z jeklenico ločeno prepeljali nazaj na planino. Eno mlajšo kravo sta lastnika uspela rešiti sama https://fb.watch/sUO0L2kYF3/ . Popoldan pa je policijski helikopter s dežurno ekipo nato posredoval v severovzhodnem grebenu Planjave, od koder so rešili dva plezalca, ki sta zaradi nevihte obtičala v steni; zvečer pa so pomagali še jadralnemu padalcu, ki se je ponesrečil na Potoški gori.

Po pestrem petku so v soboto opoldan reševalni vikend nato nadaljevali na Mangartu in tam reševali dva neustrezno opremljena tujca, ki sta pri sestopu obstala na delno zasneženem terenu. Reševanje je zelo oteževala megla. S planine Preval pa je policijski helikopter v zdravstveno ustanovo v popoldanskem času prepeljali še tujo pohodnico, ki je padla na poti in si poškodovala roko.

Trije reševalni poleti so bili opravljeni tudi včeraj. Najprej je policijski helikopter z ekipo GRZS poletel v pomoč alpinistu, ki se je zaradi odloma skale poškodoval pri plezanju v Vršičih; nato na Skuto, kjer je pohodnica padla na zelo zahtevni planinski poti; zvečer pa še v Tolmin, od koder sta bila zaradi nesreče vozila v zdravstveno ustanovo prepeljani še dve osebi.

helikopter resevanje 51

helikopter resevanje 52

helikopter resevanje 53

helikopter resevanje 54

helikopter resevanje 55

helikopter resevanje 56

helikopter resevanje 57

helikopter resevanje 58

Boštjan Repinc
vodja centra
Policijska uprava Kranj

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran