radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

Policisti Postaje prometne policije Celje so v petek dopoldne, pri nadzoru cestnega prometa v Celju, kjer je hitrost vožnje s splošnim predpisom omejena na 50 km/h, obravnavali voznika motornega kolesa, sicer voznika začetnika, ki je vozil s hitrostjo 115 km/h.

motorist hitrost 115 kmh

Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi še obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Celju.

Za storjen prekršek je predpisana globa v višini 1.200 € in izrek stranske sankcije 18 kazenskih točk.

Ne pozabimo, da je neprilagojena hitrost še vedno eden od najpogostejši vzrokov najhujših prometnih nesreč.

Višje povprečne hitrosti so značilne predvsem za obdobja lepega vremena, ko so vozne lastnosti dobre. Vozniki lahko zaradi dobre vidljivosti, suhih cest in drugih ugodnih dejavnikov dobijo lažen občutek varnosti in pogosto tudi precenijo svoje sposobnosti, zato vozijo hitreje in agresivneje.

Zavedati pa se moramo, da se lahko pri vožnji le 10 km/h nad omejitvijo hitrosti, pri omejeni hitrosti 50 km/h, pot ustavljanja podaljša kar za 12 m, kar pa je lahko znotraj naselja usodno.

Policisti svetujemo, da naj vozniki, prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cestah.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran