radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 4 - 7 min.)

policija splosniV prometni nesreči III. kategorija na Tolminskem voznica štirikolesnika in njen sopotnik huje poškodovana
Včeraj, 23. junija popoldne, smo bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije na Tolminskem. Policisti PP Tolmin so ugotovili, da se je 19-letna voznica štirikolesnika (oz. štirikolo) ob 18.20 peljala po betonski grajeni gozdni vlaki iz smeri planine Pretovč proti Zatolminu skupaj s sopotnikom. Med vožnjo na omenjeni relaciji je blizu Zatolmina pri vožnji po ravnem delu ceste po klancu navzdol (na smernem vozišču brez označenih pasov) ni vozila po desni strani smernega vozišča na takšni oddaljenosti od njegovega roba, da bi promet potekal varno in neovirano. Voznica je zapeljala levo po brežini navzdol, tako da sta voznica in mlajši sopotnik telesno poškodovana pristala približno sto metrov pod cesto, štirikolo pa je nadaljevalo in se ustavilo še nekaj deset metrov nižje po brežini na nedostopnem kraju. V prometni nesreči sta bila voznica in 20-letni sopotnik predvidoma huje telesno poškodovana, kasneje so ju na kraju oskrbeli tamkajšnji reševalci. Po nudeni oskrbi so poškodovanca s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. O nesreči je Policija obvestila tudi preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Tolminski policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev zoper voznico štirikolesnika podali ustrezen ukrep.

V prometni nesreči II. kategorije na Cerkljanskem se je poškodoval voznik osebnega avtomobila
Včeraj, 23. junija ob 15.07, smo bili obveščen o prometni nesreči II. kategorije na cesti Dolenja Trebuša - Želin, v naselju Reka (občina Cerkno) in v kateri je bila ena oseba telesno poškodovana. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 50-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz Želina proti naselju Reka. Med vožnjo po glavni cesti je zapeljal na levo stran vozišča in mimo varnostne ograje po bregu navzdol, kjer je po približno 30 metrih vozilo obtičalo v strugi manjšega potoka. Poleg policistov PP Idrija so na kraju posredovali tudi tamkajšnji gasilci in reševalci NMP ZD Tolmin. Voznik je bil v prometni nesreči predvidoma lažje poškodovan in je bil kasneje odpeljan s helikopterjem na nadaljnji preventivni pregled v ljubljanski klinični center. Zoper povzročitelja prometne nesreče bo glede na vsa ugotovljena dejstva podan ustrezen ukrep.

V prometni nesreči II. kategorije na Ajdovskem lažje poškodovan motorist
Včeraj, 23. junija ob 15.36, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica na avtocestnem priključku v Ajdovščini obravnavali prometno nesrečo II. kategorije in v kateri je bil udeležen motorist in voznik osebnega avtomobila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 41-letni voznik avtomobila (povzročitelj) peljal po hitri cesti H4 iz Vipave proti Ajdovščini in na izvozu Ajdovščina zapustil omenjeno hitro cesto. V križišču z lokalno cesto Ajdovščina – Dolenje je zavil levo v smeri semaforiziranega križišča na obvoznici, pri tem pa izsilili prednost 66-letnemu vozniku motornega kolesa. Po trčenju je motorist padel po vozišču in se predvidoma lažje telesno poškodoval in je bil kasneje s strani reševalcev odpeljan na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico. Prometni policisti so vozniku avtomobila zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (izsiljevanja prednost) izdali plačilni nalog.

Voznik skuterja po prometni nesreči I. kategorije zbežal s kraja
Včeraj, 23. junija ob 9.25, so policisti obravnavali prometni nesrečo I. kategorije na območju naselja Potoče (občina Ajdovščina) in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (motorno kolo in osebno vozilo). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik motornega kolesa brez nameščenih registrskih števil, na cestni relaciji med Dobravljami in Potočami preko polne črte prehiteval osebni avtomobil. Po prehitevanju je motorist zapeljal pred osebno vozilo in ko je motorist kmalu zatem opazil policijsko patruljo, je z motornim kolesom naglo zavrl in želel zaviti levo ne da bi naznanil smer vožnje. Zardi tega je voznik osebnega avtomobila posledično zadel zadnjo pnevmatiko motornega kolesa, motorist pa je po trku padel po vozišču. Motorist je po nesreči s kraja peš zbežal neznano kam. Lastništvo motornega kolesa, kateremu je potekla registracija, je že ugotovljeno. Ko bodo policisti pobeglega voznika motornega kolesa izsledili, bodo zoper njega zaradi odgovornosti za storitev več prekrškov o Zakonu o pravilih cestnega prometa uvedli prekrškovni postopek.

V Solkanu vlomili v tuje osebno vozilo
V soboto, 22. junija ob 13.47, smo bili s strani prijavitelja obveščeni o vlomu v parkiran tuje osebno vozilo znamke Mercedes Benz v Solkanu (ulica Pot na breg) na škodo nemških državljanov. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v soboto med 11.30 in 13.45, na parkirišču razbil desno bočno steklo in iz notranjosti vozila odvzel denarnico, v kateri je oškodovanec, državljan Nemčije, imel poleg osebnih dokumentov in bančnih kartic tudi gotovino. Prav tako je bila iz vozila odtujena ženska torbica, v kateri so bili različni predmeti. Nastala je materialna škoda za okoli 400 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja policija še preiskuje.

Informacije občanov so v številnih primerih ključne pri izsleditvi storilcev - preventivni nasveti
S ciljem preprečevanjem tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj ponovno opozarjamo vse občane in občanke na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov in svetujemo, da v osebnih avtomobilih ne puščate vrednejših predmetov na vidnih mestih (npr. na sedežih, policah ali na drugih vidnih mestih). Prav tako vrednejši predmeti (denar, bančne kartice, zlatnina…) ne sodijo v predale vozil. Ko zapuščate vozilo, je treba zakleniti vozilo, prtljažnik in pokrov posode za gorivo in vključiti alarmno napravo. Če opazite sledi vloma ali tatvin v motorno vozilo to takoj prijavite najbližji policijski postaji oz. pokličete na intervencijsko številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200 in do prihoda policistov ničesar ne prijemajte ali premikajte zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja. Vaša varnost je najpomembnejša, zato nikoli ne poskušajte vlomilca prijeti sami, zlasti če je fizično močnejši ali celo oborožen. Svetujemo, da takoj pokličete Policijo (več preventivnih nasvetov na spletni strani: https://www.policija.si/index.php/en/preventiva-/kriminaliteta/432-vlomi-v-vozila ).
Neznanec v gostinskem objektu v Šempasu ukradel denarnico

Policisti PP Nova Gorica so danes, 24. junija zjutraj, obravnavali tatvino denarnice v gostinskem objektu v Ozeljanu (Mestna občina Nova Gorica). Po prvih podatkih je neznani storilec včeraj, 23. junija v popoldanskem času, pristopil do mize v gostinskem objektu in ukradel denarnico, v kateri je oškodovanec imel poleg osebnih dokumentov in bančnih kartic tudi nekaj gotovine. Policisti PP Nova Gorica primer kaznivega dejanja še preiskujejo.

Obravnavani primer vlomov na Ajdovskem in na Goriškem
Danes, 24. junija zjutraj, smo bili obveščeni o vlomu v trgovino med vikendom na območju Ajdovščine. Po prvih zbranih podatkih je storilec vlomil skozi vrata v skladiščne prostore in zatem iz blagajne odtujil nekaj tisoč evrov gotovine. O kaznivem dejanju smo obvestili pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici). Okoliščine vloma policisti PP Ajdovščina še preiskujejo.

Danes, 24. junija nekaj pred 6. uro zjutraj, smo prejeli prijavo o vlomu v gostinski objekt v Ajdovščini. Neznani storilec se je po izvršenem vlomu v notranjosti znesel nad inventarjem in kasneje ukradel manjšo vsoto gotovine (blagajniški minimum). Tudi ta primer vloma policisti PP Ajdovščina še preiskujejo.

Prav tako smo bili danes, 24. junija zjutraj, obveščeni o vlomu v poslovne prostore samskega doma v Novi Gorici na škodo ene od večjih gospodarskih družb. Tudi ta primer Policije še preiskuje.

Na Goriškem iz prometa izločil kršiteljico cestnoprometnih predpisov
Policisti PP Nova Gorica so v soboto, 22. junija v nočnem času, na območju Nove Gorice ustavili in kontrolirali voznico osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da slednja nima veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako je vozilu potekla registracija. Novogoriški policisti so ji vozilo zasegli. Prav tako ji je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bila voznica pod vplivom alkohola (več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Hujšo kršiteljico cestnoprometnih predpisov čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran