radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 177 klicev, med temi 72 interventnih, oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 10 kaznivih dejanj,
  • 6 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 3 prometne nesreče II. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo III. kategorije,
  • 1 vozilo je bilo zaseženo vozniku,
  • 12 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 6 v zasebnem prostoru.

policija splosniPrometna varnost
Včeraj dopoldne smo obravnavali prometno nesrečo III. kategorije motorista, sicer italijanskega državljana. V okolici Makol je, po prvih informacijah zaradi neprilagojene hitrosti, s sopotnico zapeljal izven vozišča in padel. Pri tem se je lažje poškodoval, sopotnica pa huje, zato je bila s helikopterjem odpeljana v bolnišnico. Policisti še zbirajo obvestila zaradi suma storive kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Kriminaliteta
Policisti Policijske postaje Maribor I so 19. junija, na podlagi pridobljene odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru, opravili preiskavo stanovanjske hiše v okolici Maribora. Med preiskavo so policisti našli prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje in pri tem zasegli skupno 455 sadik različnih velikosti. Prav tako so bili pri preiskavi zaseženi tudi vsi pripomočki za gojenje. Našli so še 4 vreče in 11 posod z že posušenimi rastlinskimi delci ter manjši zavitek aluminijaste folije, v kateri je bila neznana snov bele barve, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo, po opravljeni analizi zaseženih snovi, zoper 53-letnega osumljenca, podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanim drogami. Med opravljanjem hišne preiskave so policisti zaznali tudi sum storitve kaznivega dejanja tatvine električne energije, za kar bodo, po zbranih obvestilih, zoper osumljenega podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine.

zaseg droge maribor

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran