radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 627 klicev, od tega 205 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 60 nanašalo na kriminaliteto, 62 na javni red in mir, ter 65 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 2 drzni tatvini, 16 tatvin, 7 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 11 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v dveh primerih nasilja v družini kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 14 prometnih nesreče z materialno škodo in 7 prometnih nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 19 krat na javnem kraju (štiri osebe so bile pridržane) in 5 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Materialna škoda znaša okoli 4500 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Materialna škoda znaša okoli 10000 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen sesalec. Materialna škoda znaša okoli 500 evrov.

Na Brezovici je bilo vlomljeno v lokal, od koder je bila odtujena gotovina in tobačni izdelki. Materialna škoda znaša okoli 1000 evrov.

Drzni tatvini
Včeraj okoli 15. ure smo bili obveščeni o drzni tatvini v Ljubljani. Okoli 14.30 ure se je oškodovanka nahajala na avtobusu, kjer je neznani storilec izkoristil priložnost in ji iz torbice odtujil denarnico. Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilca in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Okoli 9. ure pa smo bili obveščeni, da sta se do stanovanjske hiše na območju Črnuč pripeljala storilca in neopazno vstopila v hišo, medtem ko so bili oškodovanci v hiši in pred njo. Ko so ju zalotili v hiši sta se poslovila in se odpeljala s sivim osebnim vozilom. Kasneje so ugotovili, da sta iz hiše odtujila nakit.

Opis:

  • moški star med 30 in 40 let, visok med 170 in 180 cm, imel je brado in rjave lase, nosil je črna oblačila in črna sončna očala.

Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilcev in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 15.30 je na Ljubljanski cesti v Litiji prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec z otrokom. Nesrečo je povzročil pešec, ki je z otrokom prečkal cesto izven prehoda za pešce in med kolono vozil, kjer je nato nenadoma stopil skupaj z otrokom pred vozilo, ki je pravilno vozilo iz nasprotne smeri. V nesreči sta se oba pešca lažje poškodovala. Zoper pešca bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 14. uro je na Topniški ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki je v križišču izsilil prednost voznici. V nesreči se je sopotnica v vozilu udeleženke lažje poškodovala, zoper povzročitelja pa je uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 8. uro je na Šmartinski cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročila voznica, ki je v križišče zapeljala pri rdeči luči in izsilila prednost vozniku, ki je pripeljal v križišče pri zeleni luči. V nesreči se je voznik drugega vozila lažje poškodoval, zoper povzročiteljico pa je uveden prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran