radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 243 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 96:

 • 16 s področja kriminalitete, od tega dva o vlomu v avtomobil, dva o poskusu vloma v avtomobil in eden o tatvini;
 • 24 s področja prometne varnosti, od tega trije o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in osem o prometni nesreči z materialno škodo;
 • 20 s področja javnega reda in miru, od tega 10 o kršitvi na javnem kraju in trije o kršitvi v zasebnem prostoru;
 • 12 o dogodkih, od tega dva o nesreči v gorah in eden o pristanku jadralnega padalca na drevesu.

policija splosniVlomi v parkirane avtomobile:
Radovljiški policisti so v petek okoli 20.30 obravnavali vlom v parkiran avtomobil na območju Črnivca. Storilec je nasilno odprl vrata in si iz denarnice, ki jo je imel lastnik v prednjem predalu, prilastil manjšo vsoto denarja. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Neznani storilec je želel v soboto okoli 2.30 ponoči vlomiti v parkiran avtomobil na območju Kranja, vendar mu to ni uspelo, ker je bil s kraja prepoden. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Blejski policisti so bili v soboto okoli 16. ure obveščeni o vlomu v parkiran avtomobil tujih registrskih označb na območju Bohinjske Bele. Storilec je nasilno vstopil v notranjost avtomobila in si iz torbice, ki je bila v prtljažnem prostoru, prilastil gotovino v znesku okoli 1.000 evrov. Okoli 17. ure so bili obveščeni o še enem vlomu v parkiran avtomobil tujih registrskih označb na istem območju. Storilec je želel nasilno vstopiti v notranjost v petek v večernem času, vendar mu to ni uspelo. Oba avtomobila sta bila parkirana ob reki Savi. Policisti o obeh dejanjih zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Preventiva: Gorenjski policisti občankam in občanom ter vsem obiskovalcem Gorenjske svetujemo:

 • da vozila parkirajte na osvetljenih parkiriščih ali krajih;
 • jih zaklepajte, okna zapirajte in na vidnih mestih, kot kjerkoli drugje v vozilu, ne puščajte vrednejših predmetov;
 • da imejte svoje osebne predmete (torbice, denarnice, mobilne telefone, očala itd.) vedno s seboj in pod nadzorom. S tem boste zmanjšali možnost, da bi bilo vlomljeno v vaše vozilo.
 • da v denarnici ali ob kartici ne hranite PIN številk bančnih kartic, s tem boste zmanjšali možnost dviga denarja!

V primeru, da se to zgodi, takoj pokličite št. 113 in se ničesar ne dotikajte, da ne bi uničili sledov storilca. Bodite pozorni na dogajanje v okolici in v primeru zaznanih posebnosti (npr. osebe, ki se nenavadno vedejo in si ogledujejo okolico, vozila in vzbujajo pozornost, da bodo izvršile kaznivo ravnanje) vas prosimo, da takoj pokličete na najbližjo policijsko postajo ali na št. 113 ali na anonimni telefon 080 1200 in podate informacijo naprej policistom. Vnaprej hvala za vaše sodelovanje.

Facebook stran PU Kranj: https://www.facebook.com/share/p/ieJ8WtavZSSRn3c4/ in https://www.facebook.com/share/p/HprQj8rQ9p7XZJEr/ in https://www.facebook.com/share/p/5qWWJQ9fbLWNFZDq/

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Gorenjski prometniki so v petek nekaj čez 19. uro, na avtocesti v smeri Ljubljane obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen 32-letni voznik. Po podatkih s katerimi razpolagamo je vozil iz smeri Brezij proti Podtaboru in se z avtomobilom zaletel v sredinsko varnostno ograjo. Na kraj je bilo napotenih več policijskih patrulj, saj je voznik s kraja pobegnil čez varovalno ograjo avtoceste. Kmalu je bil v neposredni bližini izsleden in z njim izveden postopek. Avtomobil je vozil pod vplivom alkohola (1,16 mg/l, kar je več kot 2,5 promila). V prometni nesreči je bil lahko telesno poškodovan. Na kraju je bilo tudi zdravstveno osebje in gasilci. Policisti zanj za povzročitev prometne nesreče vodijo prekrškovni postopek. Za vožnjo pod vplivom alkohola pa bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

V petek okoli 20. ure so policisti na relaciji Lesce-Hlebce obravnavali 45-letnega mopedista, ki je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča padel in se lahko telesno poškodoval. Bil je tudi pod vplivom alkohola (1,04 mg/l). Policisti zanj za povzročitev prometne nesreče in vožnjo pod vplivom alkohola vodijo prekrškovni postopek.

Preventiva: Vsem udeležencem v prometu svetujemo naj spoštujejo prometna pravila, vozijo po omejitvah in s primerno varnostno razdaljo. Vozijo naj strpno in previdno ter naj bodo osredotočeni na cesto. V prometu naj bodo z veljavnimi vozniškimi dovoljenji in registriranimi vozili. Za volanom morajo biti vozniki trezni in brez substanc prepovedane droge. V primeru uživanja alkohola naj si priskrbijo npr. javni potniški prevoz, taxi, pomoč prijatelja itd... Vožnjo naj prilagodijo trenutnemu prometnemu toku, saj zaradi nastanka zastojev in stoječe kolone obstaja večja možnost naleta. V primeru prometne nesreče bo prihod na vaš cilj daljši. Želimo, da ste v prometu odgovorni in tako lahko s skupnimi močmi dosežemo večjo prometno varnost brez prometnih nesreč in prekrškov.

Več na spletni strani policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog

Nasveti kolesarjem: Policisti opažamo, da je na cestah vse več kolesarjev. Da bi bila njihova udeležba v prometu varna in brez prometnih nesreč jim svetujemo ter jih pozivamo, da:

 • uporabljajo površine, ki so namenjene njim (kolesarske steze, desni rob vozišča, itd.), pločnike pustite pešcem;
 • vozite eden za drugem na primerni varnostni razdalji in ne eden zraven drugega;
 • odrecite se alkoholu in prepovedani drogi;
 • uporabljajte kolesarsko čelado - obvezna do 18. leta starosti;
 • odrecite se uporabi slušalk in mobilnih telefonov v času vožnje;
 • bodite dobro vidni;
 • spoštujte prometna pravila;
 • poskrbite za varnost svojih koles in jih ustrezno zavarujte (zaklenite s ključavnico, na tak način, da so varna, ko jih pustite brez nadzora itd..);
 • bodite pozorni na druge udeležence v prometu in se
 • zavedajte svoje odgovornosti.

V poletnih dneh ste v prometu udeleženi vsi. Tako vozniki vozil, kot kolesarji, motoristi, skiroisti, pešci itd. Zato naše nasvete, pozive in obvestila vzemite dobronamerno in se osredotočite na cesto in prometno dogajanje okoli vas. Ni nam vseeno za vašo prometno varnost. S skupnimi močmi smo lahko še varnejši.

Jadralni padalec pristal v krošnji dreves
Blejski policisti so bili v soboto nekaj čez 13. uro obveščeni o jadralnem padalcu, ki je pristal v krošnji dreves. Po podatkih s katerimi razpolagamo je jadral z Rodice proti Ribčevemu Lazu. Sestopil je sam in ni bil telesno poškodovan. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Gore:
O dogajanju v gorah smo vas včeraj in danes zjutraj že obveščali s posebnim obvestilom.

Gorenjske policistke in policisti vam želimo lepo, mirno in varno nedeljo.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran