radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 4 - 7 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so med 28. 6. in 1. 7. posredovali v 248 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 709 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 27 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 60-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, goljufije, požiga, poškodovanja tuje stvari, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov, nesreče pri delu, sprožitev signalno varnostnih naprav, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, predvajanja glasne glasbe, nedovoljenega kampiranja in nedovoljenih prehodov državne meje.

Padec kolesarke z 2,5 promili alkohola
Policisti PP Krško so bili 28. 6. okoli 20.30 obveščeni o padcu kolesarke na Cesti krških žrtev. Policisti PP Krško so ugotovili, da je 50-letnica kolesarila po kolesarski stezi, pri prečkanju glavne ceste pa izgubila oblast nad kolesom in padla. Kršiteljica, ki se v nesreči ni poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 1,19 miligramov alkohola (2,5 g/kg). Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov ji bodo izdali plačilni nalog.

Pod vplivom alkohola vozil nezanesljivo
Policisti PPP Novo mesto so v noči na 29. 6. na avtocestnem priključku na območju Smednika zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da ima 24-letni voznik v litru izdihanega zraka 0,62 miligramov alkohola (1,3 g/kg). Kršitelju so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
29. 6. okoli 7. ure so bili policisti PP Krško obveščeni o prometni nesreči v Krškem. Ugotovili so, da je 22-letni voznik osebnega avtomobila Audi A4 izgubil oblast nad vozilom, trčil v robnik in v drog javne razsvetljave. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,61 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pijan voznik pobegnil s kraja prometne nesreče
V noči na 30. 6. smo bili obveščeni o prometni nesreči v Češči vasi, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste, se z vozilom prevrnil in pobegnil s kraja prometne nesreče. Poškodovanega sopotnika so reševalci na kraju oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so takoj pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev pobeglega voznika. Na območju naselja Brezje so ga izsledili in prijeli. Ugotovili so, da gre za 25-letnega povzročitelja, ki se je v nesreči prav tako lažje poškodoval, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,58 miligramov alkohola (1,2 g/kg). O pobegu s kraja nesreče, vožnji pod vplivom alkohola in drugih kršitvah cestno prometnih predpisov bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vozniku pod vplivom prepovedanih drog zaradi številnih kršitev zasegli avtomobil
Policisti so 29. 6. nekaj po 22. uri med opravljanjem nalog na območju avtocestnega postajališča Zaloke zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat, na katerem zadaj ni bilo nameščene registrske tablice. 42-letni voznik je prevažal otroke, ki niso bili zavarovani z ustreznim zadrževalnim sistemom, v vozilu pa se je nahajalo več oseb, kot je to dovoljeno oziroma več kot je v vozilu sedežev. Med postopkom so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in tehnično neizpraven avtomobil z nameščeno registrsko tablico, ki pripada drugemu vozilu. V avtomobilu ni bilo predpisane opreme, nameščene so bile različne pnevmatike. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili preizkus, ki je bil pozitiven na opijate, odrejen strokovni pregled pa je odklonil. Avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročitelj nesreče odklonil alkotest
V noči na 30. 6. so bili trebanjski policisti obveščeni o prometni nesreči v Trebnjem. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, kjer je trčil v drog javne razsvetljave in se z vozilom prevrnil. 25-letni voznik, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Prekoračitve hitrosti
28. 6. nekaj pred 20. uro so policisti na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen arteon hrvaških registrskih oznak, ki je na območju Čateža ob Savi vozil 180 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 50 km/h. 36-letnemu državljanu Hrvaške so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izrekli globo.

28. 6. okoli 21. ure so prav tako na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf, ki je vozil s hitrostjo 208 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 78 km/h. 23-letnemu državljanu Bosne in Hercegovine so zaradi kršitve izrekli globo.

Krški policisti prijeli požigalca
28. 6. nekaj pred 19. uro so bili krški policisti obveščeni o požigu pšeničnega polja na območju Drnovega. Nemudoma so se odzvali in v bližini izsledili in prijeli osumljenca, ki sta poskušala pobegniti z mopedom. Požar so gasilci omejili in pogasili, policisti pa bodo zoper mladoletnika podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. O njunem ravnanju so obvestili starše in pristojni center za socialno delo.

Vlomi in tatvine
V kraju Hrib pri Orehku je med 27. 6. in 28. 6. nekdo vlomil v brunarico in v pomožni objekt in odtujil kuhinjski pribor. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 700 evrov.

Na dvorišče stanovanjske hiše v Leskovcu v Podborštu (PP Sevnica) se je 28. 6. dopoldne pripeljal neznanec. Stanovalki se je lažno predstavil za delavca telekomunikacijskega podjetja in jo s pretvezo glede ogleda lokacije za gradbena dela zvabil iz hiše. V tem času je sostorilec vstopil v hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil več kot 3.000 evrov. Oškodovanka je šele po njunem odhodu ugotovila, da je bila žrtev kaznivega dejanja.

V noči na 29. 6. je v Brežicah nekdo skozi okno vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar.

Med 28. 6. in 29. 6. je na območju Velikega Mraševega nekdo z njive odtujil večjo količino fižola. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 800 evrov.

Na območju Dvora je med 23. 6. in 29. 6. neznanec vlomil v prostore društva. Pregledal je prostore in našel ter odtujil dve klopi, dve mizi in več steklenic z alkoholnimi pijačami. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2.000 evrov škode.

V Gorenjem Maharovcu so v noči na 30. 6. neznanci iz zajčnika odtujil 15 zajcev.

V noči na 1. 7. je v Semiču nekdo skozi vrata vlomil v gostinski lokal in odtujil tobačne izdelke. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2.500 evrov škode.

Prijeli tihotapko in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo
Policisti PP Metlika so 29. 6. okoli 19.30 na območju Grma pri Podzemlju ustavili voznika osebnega avtomobila Opel corsa hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 60-letna državljanka Švedske v vozilu prevaža štiri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanki Švedske so odvzeli prostost, jo pridržali in ji zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so jo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še niso zaključeni.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so med 28. 6. in 1. 7. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Kapele, Loče, Nova vas pri Mokricah, Brežice, Mihalovec, Rakovec, Slovenska vas, Jereslavec, Nova vas ob Sotli, Ribnica) izsledili in prijeli 91 državljanov Afganistana, 64 državljanov Pakistana, 43 državljanov Sirije, 41 državljanov Bangladeša, 35 državljanov Turčije, 33 državljanov Indije, 18 državljanov Maroka, osem državljanov Somalije, sedem državljanov Azerbajdžana, šest državljanov Irana, pet državljanov Kitajske, štiri državljane Nepala in po enega državljana Alžirije, Tunizije, Iraka, Kameruna, Palestine, Burundija in Šrilanke. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Žuniči) so prijeli 14 državljanov Maroka, šest državljanov Sirije in dva državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran