radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 776 klicev, 224 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 61 nanašalo na kriminaliteto, 57 na javni red in mir, ter 85 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 8 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, kjer so kršiteljema izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 34 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

Policisti so na območju Most obravnavali vlom v poslovne objekte, od koder je bil odtujen denar. Družba je oškodovana za nekaj tisoč evrov.

V okolici Kočevja so neznanci vlomili v trgovino in odtujili cigarete in denar. Po prvi oceni je nastalo za okoli 5.000 evrov škode.

Za Bežigradom so neznanci vlomili v trgovino in odtujili alkoholne pijače. Po prvi oceni je nastalo za okoli 800 evrov škode.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 19.30 se je v Kočevju zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznik mopeda. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri zavijanju levo v križišču odvzela prednost vozniku mopeda, ki je pripeljal nasproti. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 15.30 se je na Tržaški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesarja, ki sta na kolesarski stezi trčila med seboj. Pri tem se je eden izmed kolesarjev lažje telesno poškodoval. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. Po vseh zbranih obvestilih bodo izvedli ustrezen ukrep.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran