radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 64 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 182 klicev.

Obravnavali so 11 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 nesreče z lažjimi in 1 s hudimi telesnimi poškodbami. Zasegli so 2 vozili.

S področja kriminalitete so obravnavali 4 poškodovanja tuje stvari, 2 tatvini, 2 vloma ter 2 kaznivi dejanji nasilja v družini. Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti intervenirali v 3 primerih.

V zadnjih 24ih urah so obravnavali 2 nezakonita prehoda državne meje.

Pomorski policisti so ob 9.39 iz morja pred piransko punto rešili obnemoglo plavalko. Ugotovljeno je bilo, da je 51-letno žensko močan tok odnesel izven območja kopališča. Policisti so žensko potegnili na patruljni čoln in jo nepoškodovano prepeljali do obale.

Ob 10. uri je na Titovi cesti v Postojni prišlo do prometne nesreče pri kateri se je huje poškodoval kolesar. Policisti so z ogledom ugotovili, da je 72-letni voznik osebnega avtomobila pri zavijanju desno spregledal kolesarja, ki je peljal v isti smeri. Kolesar, prav tako 72-letni moški, je zaradi tega trčil v osebni avtomobil in nato padel po vozišču ter se huje poškodoval. Zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti bodo policisti povzročitelja kazensko ovadili.

Ob 11.20 je na cesti Obala v Luciji, 68-letni državljan Nizozemske, kot voznik motornega kolesa Harley Davidson, zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v osebni avtomobil VW Passat, ki ga je pred njim vozil 57-letni državljan Slovaške. Po trčenju je motorist padel po tleh in se lažje telesno poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Na Ferrarski ulici v Kopru je bil ob 14.18 ustavljen 33-letnik, ki je vozil motorno kolo Yamaha brez vozniškega dovoljenja A kategorije. Motorno kolo so mu policisti zasegli, sledi obdolžilni predlog, hkrati pa bo uveden tudi hitri postopek zoper lastnika, ki je motor dal v uporabo osebi, ki ga nima pravice voziti.

Ob 17.14 je bil v Izoli v osebnem avtomobilu Toyota ustavljen 25-letni moški, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Moški je odklonil tudi hitri test za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom mamil, zato mu je bil odrejen strokovni pregled. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so mu policisti vozilo zasegli, po prejemu rezultatov strokovnega pregleda pa zoper voznika sledijo še ostali ukrepi.

V bližini Novokračin so policisti ob 18.27 prijeli 2 tujca, ki sta nezakonito vstopila na območje Slovenije. Tujca sta podala namero za mednarodno zaščito, zato so ju policisti po postopku odpeljali v azilni dom v Ljubljano.

Tekom dneva je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo v Skopem, pregledal notranjost in od tam odtujil nekaj zlatnine. Škode je za 2.000 eur. Policisti so opravili ogled, sledi kazenska ovadba.

Jure Griljc, mag. prav.
višji samostojni policijski inšpektor
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran