radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 776 klicev, 211 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 81 nanašalo na kriminaliteto, 70 na javni red in mir, ter 53 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali kaznivo dejanje zoper življenja in telo, rop, 12 tatvin, 9 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 27 prometnih nesreč z materialno škodo, nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan motorist. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 20 krat na javnem kraju in 9 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V okolici Logatca je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil več predmetov in glasbil. Lastnika je oškodoval za okoli 5.000 evrov.

V Ribnici je neznani storilec vlomil v klet in odtujil žensko gorsko kolo, znamke Cube access. Lastnika je oškodoval za okoli 900 evrov.

V Kočevju je neznani storilec vlomil v klet in odtujil vrtno kosilnico. Lastnika je oškodoval za okoli 150 evrov.

Za Bežigradom so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili sanitarni material. Podjetje je oškodovano za okoli 2.500 evrov.

Kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja
Včeraj popoldan so bili policisti obveščeni o dogodku na območju Viča, kjer osumljenec ni upošteval odredb varnostnika, se mu uprl in ga pri tem lažje telesno poškodoval. Osumljencu, ki je bil v preteklosti že obravnavan za istovrstno kaznivo dejanje je bila odvzeta prostost. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Rop v trgovini
Včeraj, okoli 18. ure smo bili obveščeni o ropu v eni izmed trgovin na območju centra mesta Ljubljane. Do sedaj neznani storilec je vstopil v prodajalno in zaposleni na blagajni zagrozil, svoje grožnje pa je podkrepil z iglo v roki ter od prodajalke zahteval denar. Odtujil je nekaj bankovcev in peš pobegnil. V dogodku ni bil nihče poškodovan.

Opis osumljenca:

  • moški star okoli 40 let, visok okoli 190 cm, suhe postave, svetlejših dolgih las spetih v podkapo temno modre barve. Oblečen je bil v črno trenirka s kapuco, obut v črne superge, nosil je črn nahrbtnik z modrim napisom.

Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Kaznivo dejanje zoper življenje in telo
Včeraj, nekaj pred polnočjo smo bili obveščeni o dogodku, kjer je na območju Viča osumljeni 46-letni moški z ostrim predmetom tako hudo poškodoval 44-letnico, da je ta zaradi poškodb na kraju umrla. Osumljencu je bila odvzeta prostost. Motiv za dejanje, do katerega je prišlo na javnem kraju še ni znan, po prvih podatkih pa sta bila oškodovanka in osumljenec v partnerskem razmerju. Kriminalistična preiskava in zbiranje obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja zoper življenje in telo še vedno poteka, osumljenec pa bo v nadaljevanju priveden k preiskovalnemu sodniku.

Prometne nesreče:
Včeraj okoli 17.30 se je v Podpeči zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik osebnega vozila v križišču pri vključevanju v promet na prednostno cesto odvzel prednost motoristu. Pri tem se je motorist huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran