radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 67 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 221 klicev.

Obravnavali so 15 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 z lažjimi in 1 s hudimi telesnimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvin, 2 poškodovanji tuje stvari in kaznivo dejanje goljufije. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 5 primerih.

V zadnjih 24ih urah so na območju PU Koper obravnavali 3 nezakonite prehoda državne meje.

V zadnjih 14ih dneh je neznanec vlomil v kolesarnico na Livadah in od tam odtujil električno kolo znamke Giant Prime, temno rjave barve. S tem je oškodovancu povzročil za 1.000 eur škode. Sledi kazenska ovadba.

V Jelšanah je bil pri nezakonitem prestopu državne meje prijet državljan Sirije. Ker je tujec zaprosil za mednarodno zaščito je bil po postopku odpeljan v azilni dom v Logatec.

V Izoli je bil ob 13.30 ustavljen 30-letni kolesar, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,79 mg/l. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Ob 16.35 je na lokalni cesti Sv. Anton – Gračišče, pri odcepu za Popetre prišlo do trčenja med dvema motoristoma. Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je voznik motornega kolesa Yamaha, zaradi nepravilnega vključevanja, s stranske ceste izsilil prednost vozniku motornega kolesa Kawasaki, ki je peljal v smeri Gračišča in je zato s sprednjim delom svojega motornega kolesa trčil v levi bok motornega kolesa povzročitelja. Zaradi trka sta oba motorista padla po vozišču, pri čemer je bil povzročitelj, 41-letni moški huje (zlom noge), 28-letni udeleženec pa lažje telesno poškodovan. Zoper povzročitelja sledi kazenska ovadba zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in plačilni nalog zaradi vožnje neregistriranega motornega kolesa.

Na železniški postaji v Kopru so policisti ob 21.46 izsledili 38-letnega moškega iz Ljubljane, ki je imel pri sebi več vrečk za pripravo osvežilne pijače in več novih oblačil, za katere ni znal pojasniti izvora in za katere niti ni imel računa. Ker so policisti posumili, da predmeti izvirajo iz kaznivega dejanja so mu jih zasegli, okoliščine glede izvora pa še preverjajo. Moškega bodo v primeru, da so bili predmeti ukradeni, ovadili za kaznivo dejanje tatvine.

Ob 23.08 so koprski policisti zaradi glasne glasbe posredovali pred osnovno šolo na Spodnjih Škofijah. Zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru so 26-letnemu moškemu izdali plačilni nalog (8/2 ZJRM-1).

Na Kastelcu sta se ob 23.32 sprla bivša zakonca. Zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru so policisti obema izdali plačilni nalog (6/4 ZJRM-1).

Ob 0.51 je pri Ocizli 21-letni voznik, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad svojim vozilom znamke BMW in zapeljal s ceste. Policisti so ugotovili, da je voznik začetnik vozil pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal rezultat 0,46 mg/l. Poškodovan ni bil nihče. Moškemu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 2.24 je bil v Strunjanu ustavljen voznik osebnega avtomobila Honda Civic, ki je bil pozitiven na hitrem testu za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom mamil (kokain). Ker je moški odklonil strokovni pregled so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo v nadaljevanju podan obdolžilni predlog.

Ob 4.49 so policisti v Podpeči poskušali zaustaviti osebni avtomobil s poljskimi registrskimi tablicami, ki pa na znake policistov ni ustavljal. Policisti so vozilu sledili vse do Petrinj, kjer je druga policijska patrulja za ustavitev vozila uspešno uporabila sredstvo za prisilno ustavljanje vozil »Stinger«. Policisti so ugotovili, da je 24-letni državljan Ukrajine v vozilu prevažal 2 državljana Turčije, ki sta nezakonito vstopila na območje Slovenije, poleg pa je bil kot sopotnik tudi 23-letni državljan Ukrajine, z urejenim bivanjem na Poljskem. Postopki zoper tujce še potekajo, po koncu preiskave sledijo ustrezni ukrepi.

Jure Griljc, mag. prav.
višji samostojni policijski inšpektor
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran